Sony, Yeni PlayStation 5’i Tanıttı! Son Çıkan PlayStation 5’in Güncel Fiyatı Ne Kadar?

#image_title

Çıkarılabilir disk sürücülü yeni PlayStation 5’i Sony tarafından kısa bir süre önce tanıtılırken yeni özellikleri ve fiyatı oldukça merak edilir oldu.

Sony, PlayStation 5 konsolunun güncellenmiş versiyonlarını nihayet tanıttı. konsolunun güncellenmiş versiyonunu tüketiciye tanıtan PlayStation 5’in bir çok değişen özelliği söz konusu.

Özellikle tatilde yanında PlayStation 5’i götürmek isteyen kullanıcıları daha küçük PlayStation 5 mutlu edecek. Yeni PS5, mevcut modelinden çok daha hafif ve düşük hacme sahip olarak geliyor.

YENİ PS5’İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Yeni PlayStation 5 hem PS5’in hem de PS5 Digital Edition’ın modelinin yerini alacak. Yeni PS5, mevcut modelden 30 daha düşük hacme daha ince kısa olacak.

Sony, yeni sahip olduğunu ve ağırlığının orijinalinden yüzde 18/yüzde 24 daha hafif olduğunu söylüyor. Yeni tasarımda dört kapak paneli kullanılıyor (üst kısım parlak, yanlar ise mat). Sony artık PS5’in yan tarafında disk sürücüsü için bir çıkıntıya yer veriyor ve bu parça çıkarılarak bir yan panel ile değiştirilebiliyor. Bununla birlikte temel PS5 Dijital sürümünü satın alırsanız Blu-ray disk sürücüsünü daha sonradan 80 dolar (120 euro) karşılığında satın alabileceksiniz. Her iki modelde de yatay stant bulunurken tüm PS5 modelleriyle uyumlu olan yeni dikey stand 30 dolar (30 euro) karşılığında ayrı olarak satılacak. Mevcut PS5’te bulunan tek USB-C ve USB-A bağlantı noktaları yerine artık çift USB-C bağlantı noktası bulunacak. Her iki yeni PS5 modeli de artık mevcut PS5’te bulunan 825GB depolama alanı yerine 1TB depolama alanı içerecek.

YENİ PS5’İN GÜNCEL FİYATI

Gelelim herkes tarafından merak edilen “Yeni PlayStation 5’in güncel fiyatı ne kadar? “ sorusunun cevabına

Kasım ayında Amerika’da satışa sunulacak yeni Sony PlayStation 5’in sürücülü versiyonun fiyatının 500 dolara sürücüsüz yeni versiyonunun ise 450 dolara satışa çıkacağı öğrenildi. Avrupa fiyatları ise kısmen bu fiyatlara yakın olmakla beraber bir miktar daha pahalı. Yeni PlayStation 5’in Avrupa için fiyatları sürücüsüz versiyon için 450 euro, sürücülü versiyon için 550 euro olarak belirlendi

Exit mobile version