Sosyal Yardım Paralarına Devasa Zam! O Tarihte Destek Tutarı 7000 Lirayı Aşacak!

#image_title

En son Temmuz ayında memur maaşlarıyla birlikte yüzde 17.55 oranında zamlanan evde bakım maaşına, o tarihte tekrar zam bekleniyor. Her yıl memur maaşlarına uygulanan zammın katsayısına göre zamlanan evde bakım maaşı, bir sosyal yardım parası olarak her ay ödeniyor. Böylelikle de evde bakıma ihtiyacı olan vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay destek sağlanıyor. Peki, her ay hak sahiplerinin hesaplarına düzenli olarak yatırılan evde bakım maaşı ne zaman zamlanacak? Ne kadar zam yapılacak? Zamlı evde bakım maaşı kaç TL olacak?

Son ayların en popüler konusu olan memur maaş zammı konusuyla ilgili son çalışmalar da tamamlandı. Çalışmalarla birlikte, memurlara toplu sözleşmeler kapsamında Ocak 2024’ün ilk 6 aylık dönemi için yüzde 15 zam yapılmasına karar verildi. Yüzde 15’lik zamma enflasyon farkının da ekleneceği bilindiğinden, şimdilik oranlar netleşmedi. Ancak Ocak ayında açıklana enflasyonla birlikte zam oranı netleşecek ve evde bakım maaşı da o orana göre zamlanıyor olacak. Peki, masada konuşulan rakamlar neler? Memurlara yüzde kaç zam yapılacak? Evde bakım maaşı Ocak 2024’te kaç TL olacak?

Sosyal Yardım Zammı Nasıl Hesaplanır?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanan enflasyon verileri, sosyal yardım paralarının nasıl zam alacağını belirleyen unsurlardandır diyebiliriz. Çünkü sosyal yardım paraları memurların maaş zammına göre artar. Bu nedenle de memurlara yapılacak olan zam miktarı, doğrudan sosyal yardım paralarını da ilgilendirir.

Buradan hareketle eğer bir örnek verecek olursak, daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamalardaki gibi eğer yüzde 50 zam yapılırsa; sosyal yardım paraları da yüzde 50 zam alıyor olacak.

2023 Ekim Evde Bakım Maaşı Kaç TL?

En son Temmuz ayında enflasyon farkının açıklanmasının ardından memur maaşlarında yüzde 17.55’lik bir zam yapılmış, sosyal yardım paraları da aynı şekilde zamlanmıştı. Bu kapsamda evde bakım maaşı, 4.336 TL’den 5.097 TL seviyesine yükselmişti. Müjdeli haberi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş vermişti.

Ocak 2024 Evde Bakım Maaşı Kaç TL Olacak?

Bir diğer yandan artık gözler 6 aylık enflasyon farkına çevrilirken, evde bakım maaşının kaç TL olacağı da merak ediliyor. Memurlara Vedat Bilgin’in de söylediği gibi eğer yüzde 50 oranında zam yapılırsa, evde bakım maaşı da bir o kadar artacak. Buradan hareketle bir hesaplama yaptığımızda, yüzde 50 zam uygulanması durumunda evde bakım maaşının 7000 TL seviyesini aşması bekleniyor.

Exit mobile version