Tesla Hisselerindeki Yüzde 40’lık Rallinin Nedeni Ne?

Twitter’ı satın alıp, mavi tik düzenlemesi yaparken, daha sonra da dava edildiğinden çeşitli suçlamalara maruz kalan Musk, yine de Tesla’nın başarısını bir şekilde sürdürdü.

ABD’li otomotiv devleri Ford ve General Motors’un Tesla şarj istasyonlarının sistemini benimseyeceğine dair yayılan haberler sonrasında Tesla hisseleri aniden fırladı!

İngiliz kaynak Reuters’ın aktardığına göre 13 gün üst üste yükselişe devam eden Tesla hisseleri, iki haftada yüzde 40’tan fazla kazandı. Aralıksız yükselişin ardından dün ilk kez düşüşe geçen hisselerin böylelikle rallisi de sona ermiş oldu.

İki haftalık süreçte değerlemesini yüzde 40 artıran Tesla, 200 milyar dolardan fazlasını değer hanesine yazdı.

Yüzde 65 Kaybetmişti!

Öte yandan Tesla hisseleri 2021 yılının Kasım ayından 2022 yılının Aralık ayına kadar toplamda yüzde 65 oranında değer kaybetmişi. Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’da CEO’luk görevini bırakmasıyla hisseler tekrar yeşili görmüştü.

Yani kısaca yatırımcılar, Musk’ı Twitter’ın CEO koltuğunda görmek istemiyordu… Çünkü yatırımcılara göre Musk’ın Twitter’a daha çok vakit ayırması, Tesla’da bazı yönetim zafiyetlerine neden oluyordu.

Exit mobile version