TOKİ 33 Bin Konutun İhalesini Tamamladı! 2023 Sonunda Teslim Edilecek

#image_title

TOKİ’den yapılan yeni bir açıklamada 33 bin adet konutun ihalelerinin başladığı duyuruldu. Her dönem orta gelir grubuna ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ, bu kapsamda yeni bir projeye daha start verdi. Start verilen projede yapımı tamamlanan konutların ne zaman teslim edileceği açıklandı. Böylelikle de 33 bin konutun ne zaman teslim edileceği ve nasıl ödeme yapılacağı belli olmuş oldu.

6 Şubat 2023’te yaşanan depremin ardından çok sayıda vatandaş evsiz kalırken TOKİ harekete geçti. Evsiz kalan vatandaşlar için 33 bin konutun yapımına başlayan kurum, bu kapsamda inşa edilen konutların ne zaman teslim edilmeye başlayacağını da açıkladı. Peki, Hatay’da üretilen 33 bin konutun teslimi ne zaman yapılacak? Ödemeler nasıl olacak? İşte detaylar…

33 Bin TOKİ Konutunun Yapımı Tamamlandı!

Depremin etkileri özellikle Hatay gibi illerde sert bir şekilde hissedilirken, bu konuda harekete geçen TOKİ, konut yapımına başladı. 33 bin konutun yapımına Hatay’da başlayan TOKİ, devlet desteğiyle başlatılan proje kapsamında şehri yeniden inşa etmek için kollarını sıvadı. Bölgede normale dönüşü hızlandırmak adına harekete geçen TOKİ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açıklamaları kapsamında konutların Kasım itibarıyla teslim edilmeye başlayacağını duyurdu.

Bölgede 373 Binden Fazla Konut İnşa Edilecek!

İhale aşamasındaki konut sayısının Hatay ilinde 33 bin 221 adet olduğunu açıklayan TOKİ, bölgede 73 bin 710 adet deprem konutunun da yapılacağını duyurdu. Bu kapsamda şu anda 364 konutun inşa halinde olduğu ve 4 iş yerinin de yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edileceği vurgulandı.

Hatay’ın daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırılcağını söyleyen Çevre Bakanı Özhaseki ise şehirde şu anda 220 bin 66 adet afet konutu, 34 bin 129 adet köy evi ve 55 bin 677 adet depo, iş yeri ve ahır olmak üzere toplam 309 bin 872 bağımsız bölümün inşa edileceği belirtildi.

Yerinde Dönüşüm Başladı!

Bir diğer yandan depremler sonrasında “yerinde dönüşüm” projesi de başlatıldı. Proje kapsamında Hatay’da başvurusu yapılan 93 bin 579 adet konut ve iş yeri için vatandaşlarla işbirliği yapılmaya başlandı. Çalışmalar henüz devam ederken, Kasım ayında teslim işlemlerinin tamalanacağı açıklandı.

Exit mobile version