TOKİ Az Önce Duyurdu! 48 Ay Vadeli Ucuza Arsa Satışı O Tarihte Başlıyor!

#image_title

TOKİ tarafından yapılan yeni bir duyuruda, uygun fiyattan arsa satılı yapılacağı açıklandı. Toplam 42 ilde yapılacak olan arsa satışlarına dair çeşitli açıklamalar yapan TOKİ, toplamda 433 arsanın satışa çıkacağını duyurdu. Böylelikle orta gelir grubuna arsa sahibi olma imkanı doğdu. Peki, TOKİ’nin sadece yüzde 35 peşinatla satışa sunacağı arsalara başvuru nasıl yapılır? Kimler TOKİ’den uygun fiyata arsa alabilir?

TOKİ, arsa sahibi olmak isteyenler için beklenen duyuruyu yaptı. Duyuru kapsamında kimlerin hangi şartlarda arsa satın alabileceğini de açıklayan kurum, detayları aktararak tarihi belirledi. Tarihin belirlenmesiyle birlikte meraklı bekleyiş başladı. Peki, uygun fiyatlı TOKİ arsası almak isteyenler için nasıl bir fırsat sunuldu? Kimler uygun fiyattan TOKİ arsası alabilecek? İşte açıklanan tüm detaylarıyla birlikte TOKİ’den uygun arsa kampanyası…

TOKİ Uygun Fiyatlı Arsa Hangi İllerde Satılacak?

Yüzde 35 peşinatla uygun fiyatlı arsa satışı yapacağını duyuran TOKİ, toplamda 42 ilde arsa satılacağını kaydetti. 433 adet arsa satışı gerçekleştireceğini açıklayan kurum; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde arsa satacak.

TOKİ Arsalarında Ödeme Planı Belli Oldu!

Açık artırma yolu ile satılacak olan 433 arsada ödeme yöntemleri ve planları da belli oldu. Açıklamalar kapsamında konut, ticaret, sanayi ve turizm tesis alanı niteliğindeki arsalar, yüzde 35 peşinatla satılacak. Peşinatın yanı sıra 48 ay vade de uygulanacak. Böylelikle vatandaşlar, hem uygun taksitli hem de uzun vadeli bir şekilde arsa sahibi olabilecekler. Dileyen konut arsasına kendi konutunu da dikebilecek, devletten prefabrik ev yardımı da alabilecek.

TOKİ Uygun Fiyatlı Arsa Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOKİ tarafından açık artırma ile satışları gerçekleştirilecek olan uygun fiyatlı arsalar, 1-2 Kasım tarihinde satışa sunulacak. Açık artırmalar emlakmüzayede’nin resmi internet sitesi üzerinden takip edilebilecek. Açık artırmada arsanın sahibi olan adaylar ise gerekli resmi işlemleri açıklanacak olan bir diğer tarihte gerçekleştirecek.

Exit mobile version