TOKİ’den Ucuz Konut Hamlesi Geldi! Şartlar Belli Oldu

#image_title

TOKİ, 43 şehirde konut, 17 şehirde ise iş yeri satışı yapacak. Konutların asıl fiyatları 700 bin TL’den başlarken ihaleyle satışa sunulacağı için daha ucuza da alınma ihtimali olabilecek. Taksit ve düşük peşinat avantajıyla yapılacak olan ihale 11-12-13 Ekim’de gerçekleştirilecek

İhalede konutların muhtemel bedeli 700 bin TL seviyelerinden başlıyor. TOKİ tarafından konuta verilen değer 700 bin fakat ihale daha alt fiyatlardan başlayabilecek.

Alacak olanlar konut ile iş yerlerine yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade ile sahip olabilecek. Konutlar için açık artırma 11 Ekim 2023 Çarşamba günü, iş yerleri için 12 Ekim 2023 Perşembe ve Samsun Toybelen’de satışa çıkan iş yerleri için 13 Ekim 2023 Cuma günü açık artırma yapacak. İhaleler saat 10.30’da başlayacak.

Açık artırmalar, TOKİ İstanbul Hizmet Binası ve Ankara The Green Park Hotel’de gerçekleşecek.

43 Şehirde Konut

Alacak olan kişiler, Afyonkarahisar, Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Kocaeli, Kütahya,

Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sakarya, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat şehirlerinde satışa çıkan konutlara yüzde 25 peşinat 48 ay vadeyle kavuşabilecek.

Ayriyeten, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Denizli, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Kütahya, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon şehirlerinde satışa çıkan iş yerleriyse yüzde 25 peşinat 48 ay vadeyle alınabilecek.

Açık artırmaya yönelik bankacılık hizmetleriyse Türkiye Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası bünyesinde yapılacak. Başvurular ve teminatlar bu bankaların tüm şubeleri kapsamınca kabul edilecek.

Müzayedeye çıkan ve bedeli 599.999.TL’ye kadar olanlar için 50.000.TL, muhammen bedeli
600.000 – 1.499.999.TL’ye kadar olanlar için 100.000.TL, muhammen bedeli
1.500.000 – 4.999.999.TL’ye kadar olanlar için 200.000. TL, muhammen bedeli
5.000.000.TL ve üzeri olanlar için 400.000. TL katılım teminatı ödenmesi şartı gerekiyor. Müzayede sonrasında ev ya da iş yeri alınmazsa teminatlar geri veriliyor.

İnternet bağlantılarıyla açık artırmaya katılmak için bayrak sahipleri bizzat, yetkilileri veya vekilleri 29 aracılığıyla önceden Emlak Yönetim ile mutabakat alınmak suretiyle internetten direk teklif vererek toplantıya katılım sağlayabilecekler. İnternet katılımı ihale tarihinden 1 gün önce kapatılacak.

Her takvim senesinin 1 Ocak – 30 Haziran tarihleri arası birinci altı aylık dönem, 1 Temmuz – 31 Aralık tarihleri arası ikinci altı aylık dönemi olacak. İlk taksitin başladığı ay hangi altı aylık dönemdeyse aylık taksitler, o dönemin sonuna kadar sabit olacak.

Buna istinaden, bütün projelerde aylık taksitler vade süresince sözleşme imzalanma tarihine bakılmadan her sene Ocak ve Temmuz ayları öncesinde yapılmış olan ödemelerin borç bakiyesinden düşülmesi ile bir önceki altı aylık döneme ait belirlenen artış oranı Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece belirlenen oranda yılda iki defa artırılarak bulunur ve alıcı tarafından ödenecek. Tekrardan belirlenen aylık taksit ve borç bakiyesi İdare tarafından alıcıya söylenecek. İlk ve son taksitin başladığı ayın altı aylık dönemin başlangıcına veya bitimine yakın olması, uygulanacak altı aylık artış oranında farklılık göstermeyecek.

Verilen teklifler, İdarenin onayına sunulmak üzere en geç 3 iş günü içerisinde Emlak Yönetim tarafından İdareye teslim edilecek. Bu süreçte teklif bedelinin %2+KDV’si olan komisyon bedeli de Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.’ nin Halk Bankası Halkalı Şubesi IBAN TR40 0001 2009 8780 0010 83 2607 98 no.lu TL hesabına yatırılacak. İhale, İdarenin onayıyla belirlenecek. İhalenin belirlenmesi takiben, 1. teklif sahibine satış sözleşmesi imzalaması için 5 iş günü zaman verilecek.

Konut 1 Yıl Satılamayacak

Konutlar; anahtar teslim tarihinden itibaren 1 sene sonrasına kadar üçüncü kişilere devir ve temlik edilemeyecek. Muhammen bedel; öngörülen ya da oranlanan anlamına gelir. İhale yolu ile satışı yapılan taşınmaz veya taşınır malın, piyasa standartlarına göre bilirkişi tarafından tayin edilen piyasa değerini gösterir. İhaleler muhammen bedelin altındaki rakamlarla da sonuç alabilir.

Exit mobile version