TTK 2 Bin İşçi Alımı Başvuru Sonucu Belli Oldu mu? Kura Listesi Ne Zaman Açıklanacak

#image_title

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından daha önce 2 bin kişiye iş olanağı sağlanacağı açıklarken Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde gerçekleştireceği 2 bin işçi alımının kura çekim tarihi merakla bekleniyor.

TTK’nın 2 Bin İşçi Alımı İçin Kura Çekilecek

TTK Başvuru için istediği şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma zorunluluğu bulunmazken TTK kura listesine girebilecek adayların, başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olması, en az ilkokul mezunu olmuş ve başvuru tarihinin ilk gününde 32 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların, iş başvurusu yaptıkları ilde ikamet etmeleri şartı aranmaktadır.

Kura Çekimi Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen başvuruların sonuçları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da yer alacağı kura çekimi sonrası açıklanacak.

Türkiye Taşkömürü Kurumu, 2 bin işçi alımı için sonuçları kura çekimi ile belirleyecek. Henüz kura çekimi gerçekleşmediği için sonuçlar açıklanmadı. TTK tarafından yapılacak kuranın sonuçları, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun resmi internet sitesinden yayınlanacak.

Kura çekimi işlemleri 13 Ekim Cuma günü Zonguldak’ta başlayacak. Ardından 20 Ekim Cuma günü sırasıyla Bartın ve Karabük illerinde kura çekimi tamamlanacak.

Exit mobile version