Yeni Asgari Ücret Belli Oldu!

#image_title

Temmuz ayından itibaren uygulanacak olan asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda TÜRK-İŞ Heyeti adına Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar katıldı. Henüz bir rakamın masada olmadığını ifade ederken bugün saat 11.00 itibarıyla asgari ücret toplantısı başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısında, 2.5 saat boyunca yeni ücret artışı tartışıldı. TÜRK-İŞ, TİSK ve bakanlık heyetlerinin katıldığı toplantı sonrasında TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ağar, komisyonun bayram öncesinde karar vermesini umduklarını belirtti. Ağar, asgari ücret artışının alım gücü ve günün koşullarını dikkate alarak gerçekleştirilmesini istediklerini vurguladı.

Masada Rakam Yok! 

Henüz hükümet ve işveren tarafından belirlenmiş bir rakam olmadığını dile getiren Ağar, işçiler olarak da henüz bir rakam önermediklerini ifade etti. Ağar, görüşmeler sonucunda mutabakata varılacağına inandıklarını, ancak istedikleri rakam sağlanamazsa muhalefet şerhi koyacaklarını belirtti.

TÜRK-İŞ ve TİSK Heyetlerinin Görüşmesi

Komisyonun sabah saatlerinde gerçekleştirdiği toplantının ardından, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Neticeye varmak için görüşmelerin devam edeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşme ve İlerleyen Süreç

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile AK Parti Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Atalay, sonuca Perşembe gününü bulmadan varacaklarına inandığını ifade etti. Atalay, taleplerini Cumhurbaşkanına ilettiklerini ve belirli bir noktaya geldiklerini belirtti. Bugün yapılacak olan toplantıyı işaret eden Atalay, bir yerlere varabileceklerini umut ettiğini söyledi. Bugün ise toplantı saat 11.00 itibarıyla başladı. Yapılan toplantı sonrasında yüzde 34 zamla asgari ücretin 11 bin 402 TL olacağına karar verildi.

Exit mobile version