1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yeni Yıldan Önce Düşük Maliyetle Araç Sahibi Olmak Mümkün

Yeni Yıldan Önce Düşük Maliyetle Araç Sahibi Olmak Mümkün

featured
#image_title
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz aylarında ikinci el araç piyasasında yaşanan düşüş trendi, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel’in açıklamalarına göre maliyet seviyesine inerek bir duraklama noktasına ulaştı.

Pandemi etkisiyle global olarak zorlu bir süreçten geçen otomotiv sektöründe, üretim daralmaları ve arz talep dengesizlikleri nedeniyle fiyatlar olağan dışı yükselmiş, piyasa disiplini bozulmuştu.

Ertemel, 2023 yılının başlarında elde ettikleri verilerin otomotiv üretim endüstrisinde normalleşmenin başladığını gösterdiğini belirtti.

arac-fiyatlarinda-indirim2.jpg

Yaz aylarında başlayan kampanyaların sıfır araç fiyatlarını düşürmesi, ikinci el piyasasında da daha yüksek oranda düşüşlere neden oldu. Sıfır araçlarda %20’ye varan, ikinci el pazarda ise ortalama %15’e ulaşan fiyat düşüşleri gözlendi.

Yeni Yılda Fiyatlar Artabilir

Yeni yılda ise sıfır araç fiyatlarında artış beklentisi var.

Stoku biten araçlarda kampanyaların sona ermesi ve liste fiyatlarında artış gözlemlenmesi, ikinci el fiyatlarında da benzer bir artışın yaşanabileceğine işaret ediyor.

Ertemel, bu artışların geçmiş dönemlere göre daha olağan ve kontrollü olacağını vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir