Yılbaşında Emekliye Verilecek Zam Belli Oldu! SGK Uzmanı Özgür Erdursun Duyurdu

#image_title

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı duyuruda yeni senede emekli aylıklarına uygulanacak olan zammı açıkladı.

Emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan katsayılarda meydana gelen değişikliklerin emekli maaşına nasıl yansıyacağını açıkladı. Özgür Erdursun, emekliye enflasyon farkı ve oransal artış toplamında yüzde 50 zam verilmesi durumunda, kök aylığı 5.000 lira olan ve 7.500 liraya tamamlanan aylığı alan emeklinin 2024 senesinde de 7.500 lira almaya devam edeceğini belirtti.

SGK UZMANI ÖZGÜR ERDURSUN’DAN ÜZECEK AÇIKLAMA

Emeklilerin yılbaşında alacağı zammın maaşlara ne kadar yansıyacağını SGK uzmanı Erdursun şöyle açıkladı,

“Ocak ayında emekliye enflasyon farkı ve oransal artış toplamında yüzde 50 zam verilirse, kök aylığı 5.000 TL olan ve 7.500 TL’ye tamamlanan aylığı alan emekli 2024 yılında da 7.500 TL almaya devam eder. Çünkü bu durumda emekli aylığı artış katsayısı yüzde 50 artar ve bu katsayı sabit kalır” şeklinde konuştu.

SGK uzmanı Erdursun, “Ocak ayında yapılacak zam oranını etkileyen en önemli faktör enflasyondur. Enflasyon ne kadar yüksek çıkarsa zam oranı da o kadar yüksek olur” ifadelerine yer verdi.

Erdursun’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“SGK uzmanu Özgür Erdursun: Ocak ayında emekliye Enflasyon farkı+Oransal Artış toplam %50 zam verilirse, kök aylığı 5.000₺ olup 7.500’ye tamamlanan aylığı alan emekli 2024’de 7.500₺ almaya devam eder!”

Exit mobile version