Yoksul ve Muhtaç Ailelere 1650 TL Odun ve Kömür Yardımı Yapılıyor! İşte Yakacak Yardımı Başvuruları

#image_title

Dar gelirli aileler başta olmak üzere yoksul ve muhtaç ailelere yönelik odun, kömür ve yakacak yardımları başladı. Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvenceleri olan ancak hane içerisinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan hanelere odun ve kömür yardımı yapılmaktadır.

Odun ve Kömür Yardımı Nasıl Yapılır?

Odun, kömür ve yakacak yardımları İçişleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilmektedir. Yakacak yardımı başvuruları için kişilerin bizzat https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 adresine giriş yaparak başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmaları gerekmektedir.

Bunun için öncelikle ikametgah adresinizin bulunduğu bölgedeki ilçe belediyelere ya da büyükşehir belediyesine giderek Sosyal Yardım Başvuru Formunu doldurarak “Yakacak Yardımı” seçeneğini işaretleyerek odun ve kömür yardımında bulunmanız işleri daha da hızlandıracaktır.

Odun ve kömür yardımı hakkında detaylı bilgilere vatandaşlar ALO 153 Beyaz Masa Hattı üzerinden ulaşabilmektedir.

Odun ve Kömür Yardımı Başvuru Ne Kadar?

Dar gelirli aileler için odun, kömür ve yakacak yardımları bulunulan il ve ilçeye göre değişiklik göstermektedir. Bu rakam 650 TL’den başlayarak, 850 TL, 1050 TL, 1200 TL, 1400 TL ve 1650 TL olarak değişiklik göstermektedir.

Exit mobile version