Zamlı KYK Bursu Ne Zaman Yatacak? KYK Burs Başvuru Sonucu Sorgulama

#image_title

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredilerine dair önemli bir açıklama yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve krediler, Cumhurbaşkanı’nın kararıyla zamlandı. Ocak 2023’te en son zam yapılan KYK kredi ve burs tutarlarının Ocak 2024’te kaç TL’ye yükseleceği böylelikle belli olmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak 2024’te KYK burs ve kredilerine zam yapılacağını açıkladı. En son Ocak 2023’te zam yapılan burs tutarlarının Ocak 2024’te değişeceğinin öğrenilmesi üzerine detaylar merak edildi. Peki, KYK zamlı burs tutarları ne kadar oldu? KYK zamlı tutarı ne zaman hesaplara yatıracak? İşte detaylar…

KYK Burs Başvuru Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs başvuruları 12 Ekim’de başlamış, 19 Ekim’de sona ermişti. Başvuruların tamamlanmasının ardından herkes sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ederken, geçmiş başvurular araştırıldı. Geçen yıl başvurular Kasım ayında başlarken, Aralık ayında sonuçlanmış ve yine aralık ayında ilk toplu ödemeler yapılmıştı. Bu yıl ise başvurular bir ay kadar erken başladığından sonuçların Kasım sonunda açıklanması bekleniyor.

Ocak 2024 Zamlı KYK Bursu Kaç TL Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyuru kapsamında, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla KYK burs ve kredileri zamlı olarak yatırılacak. 2024 yılında verilecek olan burslar, lisans ve önlisans öğrencileri için 2500 TL’ye, yüksek lisans öğrencileri için 4000 TL’ye ve doktora öğrencileri için de 6000 TL’ye yükseldi. Söz konusu rakamların Ocak 2024 itibarıyla geçerli olacağı vurgulanırken, öğrencilerin TC kimlik numaralarının son hanesine göre her ayın 6-10’u arasında yatırılacağı bildirildi.

Exit mobile version