Ziraat Hesabınızı Kontrol Edin, Bakan Bizzat Duyurdu! Ekim Ayının İlk Destek Ödemesi Yattı

#image_title

Eylül ayında yapılan ilk Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılında verilmesi planlanan mazot ve gübre desteğinin Ekim ayında verileceğini duyurdu. Bu duyuruyla birlikte heyecanlı bekleyiş geçtiğimiz haftalarda sürerken, 3 Ekim’de mazot ve gübre destekleri verilmeye başlandı. Böylelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler için kışa hazırlık için maddi destekler erken verildi. Mazot ve gübre desteklerinin yanı sıra 5 farklı alt başlıkta tarımsal destek ödemesi de verildi.

Geçtiğimiz Cuma günü Ekim ayının ilk tarımsal destek ödemeleri yatırıldı. Yatırılan destek ödemelerinin ardından çiftçiler tarımsal destek ödemesi sorgulama yaparken, hangi alt başlıklarda ne kadar destek verildiği merak edildi. Ekim ayını ilk tarımsal destek ödemesi ne kadar? İşte Ekim ayı tarımsal destek ödemesi sorgulama ekranı…

Ekim Ayı Mazot ve Gübre Desteği Başladı

Ekim ayında verileceği müjdelenen mazot ve gübre destekleri başladı. Hububat üreticileri için verilen 11.5 milyar liralık destek kapsamında desteğe başvuran ve ÇKS kaydı olan çiftçilerin Ziraat Bankası hesabına ödemeler yatırıldı. Önümüzdeki günlerde ise diğer ürünler için üreticilere destekler yatmaya devam ediyor olacak.

Ekim Ayı İlk Tarımsal Destek Ödemesi Verildi!

Geçtiğimiz Cuma günü sosyal medya hesabı X’ten bir paylaşım yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 636 milyon 199 bin liralık tarımsal destek ödemesinin yatırıldığını duyurdu. Ziraat Bankası hesaplarına yatırılan tarımsal destek ödemesinin tutarları ise şöyle oldu:

Exit mobile version