Asgari Ücretliye Hakaret Eden Şahıs Türk Vatandaşı Çıktı 

İstanbul Mecidiyeköy’de gerçekleştirilen bir sokak röportajında, son dönemdeki döviz artışları ve zamlarla ilgili vatandaşların düşünceleri soruldu. Ancak röportaj veren bir kişinin söylemleri büyük tepki topladı. 

Suriyeli olduğunu iddia eden ve asgari ücretliler hakkında konuşan bu şahıs, “Asgari ücretli ölsün. Şu an kimse asgari ücretle çalışmıyor. Fabrikalarda, marketlerde çalışan insanlar var. Asgari ücrete kendilerini mahkûm etmişler. Aslında gözlerini açsalar, birçok farklı iş imkanı var. Ben kendi işimin patronuyum. Tekstil sektörüyle uğraşıyorum ve aylık 25 bin lira kazanıyorum. Üstelik vergi de ödemiyorum.” şeklinde ifadeler kullandı. 

Muhabirin Türk vatandaşlarının vergi ödediğini hatırlatması üzerine, “Devletle ilgili bir durum, bizle ilgili bir durum değil. Biz mutluyuz yani. Türkiye’de tek eksik şeriat” şeklinde yanıt verdi. 

Ancak yapılan araştırmalar neticesinde, röportajı veren şahsın aslında Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan araştırmalar sonucunda, söz konusu röportajı veren şahsın Şanlıurfa/Viranşehir nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır. Sosyal medyada paylaşılan videolarda Suriyeli olduğunu iddia ederek, ‘Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum’ şeklindeki beyanları gerçeği yansıtmamaktadır.” 

Exit mobile version