Doğa Koleji İlkokulu Öğrencileri İklim Krizini Harry Waters İle Keşfetti

#image_title

Doğa Koleji öğrencileri, İngilizce dilinde kendilerini ifade ederek iklim krizine yönelik unutulmaz bir yolculuğa çıktı. Bu yolculukta, yazarlık becerileri ile gezegenin geleceği hakkındaki düşüncelerini ve çözüm önerilerini paylaşma fırsatı buldular. Doğa Koleji, öğrencilere İngilizce dilini günlük etkinliklerin merkezine koyan uluslararası bir müfredat sunarak, iletişim odaklı İngilizce programı aracılığıyla erken yaşlardan itibaren farklı bir dilin düşünce sistemini kavrama yetilerini geliştirmelerini sağlıyor.

İngilizce dilindeki iletişimi vurgulayan bu yaklaşım sayesinde, Doğa Koleji öğrencileri pek çok uluslararası proje ve etkinliğe katılma fırsatı elde ediyorlar. Son olarak, ünlü yayınevi Macmillan Education’un Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Elçisi Harry Waters’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “İklim Krizinin Hikâyesi” konulu canlı dersi kaçırmadılar.

Pek çok ülkeden ilkokul öğrencilerinin katıldığı canlı derste öğrenciler, kendi sözcükleriyle iklim krizi boyunca bir yolculuğa çıktı. Bu derste iklim kriziyle ilgili farklı hikâyeler ve şiirlerle tanışan Doğa öğrencileri, doğaya ve çevreye karşı sosyal sorumluluklarını pekiştirdi, yaratıcı yazarlık becerileri ile duygularını ifade etti ve gezegenimizin geleceğine ilişkin fikir ve çözümlerini İngilizce olarak ifade ettiler.

Öğrenciler, ders içinde “Sınıflarımızdan Dünyayı Değiştiriyoruz” konulu görsel çalışmalarını da tamamlayarak, hayatta yapılacak değişikliklerle nasıl çözümün bir parçası olunabileceğine dair önerilerini paylaştı.

– İngilizce derslerinde disiplinlerarası etkileşim

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Kevser Güneş Metin, hedef dili disiplinler arası bağlamda kullandıkları derslerindeki amaçlarının dil ediniminin, sadece o dili konuşmak, okumak, yazmak ya da anlamak değil, farklı alanlarda da bilgiye ulaşmak için önemli bir araç olduğunu ilkokul yıllarından itibaren öğrencilerin içselleştirmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Metin, “İngilizce derslerimizde uyguladığımız bu disiplinlerarası yaklaşımla öğrencilerimiz çeşitli deneyler ve etkinliklerle küresel boyutta canlı derslere aktif olarak katılıyor. Böylelikle öğrencilerimizin kendi yetenek ve becerilerinin farkında olarak gelişimlerini desteklerken, geleceğin küresel vatandaşları olarak karşılaştıkları sorunlar ve çözümlerine ilişkin aktif rol almalarını hedefliyoruz. Bu bakış açısıyla öğrencilerimize rehberlik ederek dünyanın daha eşit, adil ve sürdürülebilir bir yaşam alanı olması konusunda duyarlı bireyler olmalarını sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version