Doğaseverler İkinci El Eşyalarını Müzayede İle Satışa Sunuyor

#image_title

İstanbul Doğa Sporları Kulübü, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği ikinci el eşya müzayedesi ile geri dönüşümün önemine dikkat çekiyor. Kulüp üyeleri, kullanmadıkları eşyaları satışa çıkartarak hem doğal kaynakların korunmasına katkı sağlıyor hem de diğer spor severlere uygun fiyatlarla malzeme edinme imkanı tanıyor.

İstanbul Doğa Sporları Kulübü Başkanı Süleyman Şahin, düzenledikleri müzayedede çevre bilinci ve sürdürülebilirlik hedeflediklerini ifade etti.

İkinci el eşyaların kullanılmasının, yeni ürün üretimi için kaynak tüketimini ve atık miktarını azaltarak doğaya olan olumsuz etkileri en aza indirmeye yardımcı olduğunu vurgulayan Şahin, etkinlikle üyelerin ikinci el malzemelerini takas etmelerini teşvik ederek, daha az enerjiyle daha sürdürülebilir bir dünyaya dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirtti.

Şahin konuyla ilgili olarak “İkinci el eşyaların kullanılması gerçekten çok önemlidir. İçinde bulunduğumuz süreçlerde üretimin artmasıyla maalesef doğal kaynaklar hızla tükeniyor, sera gazı salınımı artıyor. Bunları en aza indirmeliyiz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için şimdiden hep beraber önlem almalıyız.” açıklamasını yaptı.

Doğaseverler İhtiyaçları Olan Malzemelere Daha Uygun Fiyatlardan Sahip Oluyor

Kulüp üyeleri tarafından getirilen elbise ve malzemelerin tasnif edilip numaralandırıldığı müzayede, spor severlere çeşitli malzemeleri uygun fiyatlarla alma şansı sunuyor. Müzayede sürecinde en iyi teklifi veren katılımcılar, ihtiyaçlarına uygun ürünleri edinme fırsatı buluyor.

Filiz Danacı: “İnsanlar Mutlu Oluyor, Çevremize Katkı Sağlıyoruz”

Kulüp üyelerinden Filiz Danacı, etkinlik sayesinde ikinci el eşyaların çöpe atılmak yerine kullanılabildiğini vurgulayarak, “Hepimizin evinde ihtiyaç dışı kalan ürünler olabiliyor. Bu ürünleri müzayede adıyla belirlenen fiyatlar üzerinden satıyoruz. Hem kulübümüze fayda sağlıyor hem de kullanmadığımız eşyalar uygun fiyatlara değerlenmiş oluyor, insanlar mutlu oluyor.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version