Düğün Yangınında 113 Kişi Hayatını Kaybetti

#image_title

27 yaşındaki damat Revan ve 18 yaşındaki gelin Haneen, İngiliz Sky News’e konuşarak içlerindeki acıyı ve yaşadıkları korkunç anları anlattı.

Genç çift, faciadan sonra yaşadıkları derin acıyı dile getirirken, gelinin annesi ve ağabeyinin hayatını kaybettiğini, babasının ise yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirtti. Revan, “15 aile üyemizi kaybettim. Haneen de 10 yakınını kaybetti. Eşim konuşamıyor” dedi. Revan, “Ne zaman biraz mutlu olmak istesek trajik bir olay yaşanıyor ve mutluluğumuzu yok ediyor. En iyisi bırakmak. Evet, burada oturuyoruz ve hayattayız ama içimiz hissizleşti. İçimiz öldü” ifadelerini kullandı.

Mekandaki Tek Yangın Tüpü Çalışmadı

Revan, yangının nasıl başladığını anlatırken, “Yangının tavandan çıktığını düşünüyorum. Bir kısa devre olmuş olabilir, bilmiyorum. Tavandan başladı ve biz sıcaklığı hissettik. Tavan birkaç saniye içinde eridi” dedi. Gelinlik içindeki eşini kurtarmak için çaba harcayan damat, mekandaki tek yangın söndürme tüpünün çalışmadığını ve bu nedenle yangını kontrol altına alamadıklarını ifade etti.

Revan, “Mekanda tek bir yangın söndürme tüpü olduğunu ve onun da çalışmadığını” belirtirken, “Akrabalarımız, dostlarımız, sevdiklerimiz gitti. İki gün önce Haneen’in amcasını ve iki kızını gömdük. Dün onun diğer amcasını gömdük. Bugün onun kardeşi ve annesini gömdük” şeklinde konuştu.

Exit mobile version