13 İlde Sarı Kodlu Uyarı Yayımlandı

#image_title

Meteoroloji, 19 Haziran tarihli hava durumu raporunu yayınladı. 13 şehir için sarı kodlu uyarı verilirken yağışların İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize’nin, Sakarya ve Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyıları, Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Yağışların İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize’nin iç ve yüksek kesimleri, Sakarya ve Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyıları, Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Ege ve Trakya’da 2-4 derece artış beklenirken, İç Anadolu ve doğu bölgelerinde 3-5 derecelik bir düşüş ve diğer bölgelerde önemli değişiklikle beklenmiyor.

Kıyı Ege’nin güneyinde kuzeybatı, Doğu Akdeniz’in doğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun batı kesiminde kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Son olarak yapılan uyarıda meteoroloji Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Nevşehir, Sakarya, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Düzce.

Exit mobile version