30 Ekim Okullar Tatil Mi?

#image_title

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için geri sayım devam ederken bu özel gün ülke genelinde çeşitli etkinlikler kapsamında kutlanacaktır. Öğrenciler ve çalışanlar 29 Ekim tarihinin Pazar gününe denk gelmesi sonrasında 30 Ekim için son durumu merak etmektedirler.

Ekim ayının içerisine girilmesiyle birlikte 29 Ekim tarihi gündemdeki yerini aldı. Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanacağı bu özel günün resmi tatil olması dolayısıyla okullar ile kamu kurum ve kuruşları kapalı kalacaktır. Ancak 2023 yılında bu özel günün hafta sonunda Pazar’a denk gelmesi 30 Ekim tarihini ön plana çıkardı.

30 Ekim Pazartesi Okullar Tatil Mi?

29 Ekim’in resmi tatil olması ancak Pazar gününe denk gelmesi sonrasında öğrenciler 30 Ekim 2023 tarihinde okulların tatil olup olmadığını sorgulamaktadır. Her ne kadar 29 Ekim resmi tatil olsa da 30 Ekim günü bir şey ifade etmediğinde okullar açık olacaktır. Yani 30 Ekim tarihi okullar tatil değildir.

29 Ekim Resmi Tatil Mi?

29 Ekim tarihi Cumhuriyet Bayramı olduğundan ve Ulusal Bayram niteliği taşıdığından takvimde resmi tatil olarak geçmektedir. Bunun neticesinde 29 Ekim günü okullar ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları kapalı kalmaktadır.

Exit mobile version