Afganistan’da 6.3’lük Deprem! Çok Sayıda Can Kaybı ve Yaralı Var

#image_title

Afganistan’ın Herat vilayetinde 6.3 şiddetinde büyük bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 1.9 milyon insanın yaşadığı vilayette çok sayıda binanın hasar aldığı ve vatandaşların çoğunun bu felaketten etkilendiği söyleniyor.

Eyalet Afet Yönetimi Şefi Mosa Ashari tarafından yapılan açıklamada 6.3 şiddetindeki depremin ardından 320 kişinin hayatını kaybettiği ve binden fazla insanın da yaralandığı duyuruldu.

6.3’lük depremin ardından çok sayıda artçı deprem de meydana geldi. Art arda 6,3, 5,5, 4,7, 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8, ardından da 4,9 şiddetindeki artçı depremler oldu.

Geçen yıl Haziran ayında Afganistan’ın Paktika eyaletinde meydana gelen depremde binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

BM’den Açıklama Geldi

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, yaşanan deprem felaketinin ardından 320 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu duyuruldu. Enkaz altında kalan insanların olduğu da belirtilirken, kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve yaklaşık 200 bin ailenin enkaz altında olduğu açıklandı.

Exit mobile version