Almanya Vize Redlerini Askıya Aldı!

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yeni bir yazılı açıklamada, ülkenin vize başvurularındaki gecikme sürelerini ve beklemeyi azaltabilmek için yeni bir pilot uygulama başlatıldığı duyuruldu.

Pilot uygulamaya göre Çin, Türkiye ve Fas ülkelerinden başvuru yapıp vize reddi alan vatandaşların itiraz süreleri 6 ay süreyle askıya alındı.

Bir süredir devam eden ekonomik problemler ve mülteci sorunu, Schengen vize redlerinin artmasına neden olurken Almanya, Türkiye de dahil olmak üzere 3 ülkedeki vize itiraz süreçlerini 6 ay süreyle askıya aldı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın 7 Haziran’da yaptığı yazılı açıklamada Çin, Türkiye ve Fas üzerinde bir pilot uygulama başlatıldığı duyuruldu. Pilot uygulama kapsamında vize reddine itiraz süreci 6 ay süreyle askıya alındı.

Yapılan yazılı açıklamada pandemiyle birlikte seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından çok sayıda başvuru aldıkları ve belirli yerlerde başvurularda uzun süre beklenildiğinin altı çizildi.

Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamada, vize başvurularının aynı yasal temeller üzerinden değerlendirileceği, gerekli şartları sağlayanlara da vize verilmeye devam edileceği bildirildi.

Bu 3 ülkede vize reddi alan vatandaşlara önceki döneme kıyasla daha ayrıntılı bir açıklama yapılacak. 1 Haziran 2023 tarihinden önce Schengen başvurusu yapıp reddedilenlerin ise itiraz hakkının hala devam ettiği belirtildi.

Exit mobile version