Anket Sonuçları Şaşırttı: İsrailliler Netanyahu’yu Suçlu Buldu

#image_title

Yeni bir ankete göre, İsrail’de yaşayan her 5 Yahudi’den 4’ü yaşanan bu olaylardan dolayı İsrail hükümetini suçlu buluyor.

Açıklanan verilere göre, her 5 İsrail vatandaşından 4 tanesi Hamas’ın baskını ve İsrail’in Gazze şeridinde yaptıklarından hükümeti sorumlu tutuyor.

İsrail’deki Diyalog Merkezi’nin (Dialog Center) ülke genelinde 620 Yahudi ile yaptığı anketin ortaya çıkardığı veriler sonucunda, yüzde 86 oranındaki İsrail vatandaşı Gazze’deki Filistinli grupların saldırısına ülke yönetiminin sebep olduğunu söyledi. Ankete katılan kişilerden yüzde 79’unun ise iktidar destekçisi olduğu açıklandı.

Oranları yüzde 94’ü bulan belirli bir Yahudi kesim ise, güvenlik zaafiyetine hükümetin sebep olduğunu söyledi. Ankete katılan yüzde 56 oranındaki Yahudi halk, Başbakan Netanyahu’nun istifa etmesi gerektiği görüşünde. Bu görüşü destekleyenlerin yüzde 28’inin de iktidarı destekleyenler olduğu açıklandı.

Fikirleri alınan İsrail vatandaşlarının yüzde 52’si Savunma Bakanı Yaov Gallant’ın istifa etmesi gerektiğini söylediler.

Exit mobile version