Antalya Prag’a resti çekti… Kardeşlik biter!

#image_title

ANTALYA (İGFA) – Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde Belediye Lideri Ümit Uysal, Prag Büyükelçiliği’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için büyükelçilik binası karşısında yer alan Ankara Caddesi’ndeki parka Atatürk heykeli koymak istemesinin Prag altıncı bölge idaresince reddedilmesini derin bir ıstırapla öğrendiklerini söyledi.

Belediye idaresi kararının şu an için bir orta karar niteliğinde olduğunu lisana getiren Lider Uysal, “Karar çok yanlış bir bilgiye, çok yanlış bir kabule dayalı. Tartışmalı 1915olaylarıyla ilgili Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sorumlu tutmaya kalkışan bilgisizce bir kabule dayanıyor. Bunu kabul etmemiz hiç mümkün değil” diye konuştu. Prag altıncı bölge belediye idaresine bugün itibariyle İngilizce mektup kaleme aldıklarını lisana getiren Uysal, kararın gözden geçirilmesini talep ettiklerini aktardı.

Başkan Uysal, karşılıklı alakalara çok emek verdiklerini belirterek, “Bir kardeşlik protokolü imzaladık. Lakin bizim cumhuriyetimizin kurucusu olan, demokrasi ve insan hakları açısından çok kurak bir bölge Ortadoğu’ya 100 yıl evvel bayan hakları, seküler devlet yapısı, anayasal sistem üzere demokrasinin temeli olan şeyleri getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e iftira niteliğinde bakış açısıyla bir karar verildiği takdirde derhal kardeş kent kontratını feshedeceğimizi bildirdik” diye konuştu.

KARDEŞ KENT BAĞLANTILARI 2015’TE BAŞLADI

Hatırlanacağı üzere Muratpaşa Belediyesi, Prag altıncı bölgesiyle 2015’te imzalanan düzgün niyet bildirgesinin akabinde Eylül 2022’de kardeş kentolmuştu. Prag altıncı bölge belediye binasında düzenlenen kardeş kent protokolü imza merasimine Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Hükümran Bağış da katılmıştı. İptali gündemde olan protokol, kültürel mirasın geliştirilmesi ve korunması, sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda temel belediyecilik hizmetlerinde düzgün uygulama örneklerinin paylaşılması ve iktisat, etraf, ticaret, turizm, kültür, spor alanlarında iş birliği ve tecrübe paylaşımını kapsıyor.

Exit mobile version