Asgari Ücret Komisyonu Bugün Yeniden Toplanacak 

#image_title

Yedi milyondan fazla çalışanı doğrudan etkileyen ve toplumun tamamını ilgilendiren bu süreç, henüz sonuçlanmadı. Komisyon, ilk toplantısını 13 Haziran’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirmiş, ancak ikinci toplantıdan da net bir rakam çıkmamıştı. Üçüncü toplantıya gelinirken, işçi temsilcisi Türk-İş’in Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezi’ne ziyarette bulundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. 

Atalay, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Perşembeyi bulmadan bir neticeye varılacağını umut ediyorum. Taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim. Perşembeyi bulmaz diye umut ediyorum. Bir görelim bakalım ne çıkacak. Bizim talep ettiğimize yakın bir rakam olacağını umut ediyorum. Perşembeye kalmadan bitireceğimizi düşünüyorum. Yarın açıklanma ihtimali yüzde 50.” şeklinde konuştu. 

Çalışanların ve toplumun merakla beklediği yeni asgari ücret rakamı, üçüncü toplantının ardından açıklanması bekleniyor. Ancak, komisyonun henüz anlaşmaya varamaması ve görüşmelerin devam etmesi, beklentilerin daha da artmasına neden oluyor. İşçi temsilcileri, asgari ücretin insanca yaşamaya yetecek düzeyde olması ve çalışanların ekonomik yükünü hafifletecek bir artış talep ediyor. 

Exit mobile version