Asgari Ücret Komisyonu İlk Toplantısını Yarın Yapacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret ara zammı için ilk toplantısını yarın yapacak. Gerçekleştirilecek olan toplantıda taraflar güncel ekonomik verileri tartışarak zam oranına karar verecek. 7 milyondan fazla çalışanı ve dolaylı olarak da toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamı belirlencek. Yarınki Asgari Ücret Komisyonu’nun toplantısı ise saat 14.00’da başlayacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliği yapacağı toplantıda işçi kesimini TÜRK-İŞ temsil edecek. İşveren kesimini ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti temsil edecek. Gerçekleştirilecek olan toplantıda TÜRK-İŞ heyetine Pevrul Kavlak ve TİSK heyetine de Akansel Koç başkanlık ediyor olacak. Basına kapalı bir şekilde gerçekleştirilecek olan toplantıda taraflar görüşlerini dile getirerek güncel ekonomik verileri tartışacak.

Asgari Ücret 8 Bin 506 TL 

Bir işçinin aylık brüt ücreti şu anda 10 bin 8 TL ve vergi ile kesintiler düşüldüğünde de net tutar 8 bin 506 TL 80 kuruş oluyor. Mevcut asgari ücretin işverene toplam maliyeti 11 bin 759 TL 40 kuruş olurken, bunun 10 bin 8 TL’sini brüt ücret olurken 1551 TL 24 kuruşu sosyal güvenlik primi ve 200 TL 16 kuruşu da işveren işsizlik sigorta fonundan oluşuyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? 

Geçtiğimiz dönemde asgari ücrete yüzde 56 civarında zam yapılarak yeni net tutar 8 bin 506 TL olarak belirlenmişti. Yeni dönemde asgari ücretin ne kadar olacağına dair şimdilik net bir cevap yok. Haziran ayının enflasyon oranının da belirlenmesiyle birlikte asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı netleşecek. Eski Bakan Vedat Bilgin yeni dönemde görevini Vedat Işıkhan’a devrederken, önceki açıklamalarında asgari ücretin 500 dolar bazında bir oran olacağını kaydetmişti.

Exit mobile version