Aydın Valisi Saldırıya Uğradı: Öğrencilerin Tepkisiyle Karşılaştı

#image_title

Aydın Işıklı KYK Kız Yurdu’nda asansör düşmesi sonucu en az 1 öğrencinin öldüğü aktarılmıştı. 15 öğrencinin de yaralandığı belirtilirken, yeni bir gelişme daha yaşandı.

İnceleme yapmak için facianın yaşandığı yurda gelen Aydın Valisi Canbolat, öğrencilerin saldırısına uğradı. Olay yerine güçlükle girebilen Canbolat’ın aracı, öğrencilerin hedefi oldu.

PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

Olayın üzerinden birkaç saat geçmesine rağmen öğrencilerin protestoları devam ediyor. ”Susma, sustukça, sıra sana gelecek” sloganları atan öğrencileri, jandarma ekipleri bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Olaya ilişkin ilk açıklama da Vali Yakup Canbolat’tan geldi. Yurda gelerek incelemeler yapan Canbolat, ”Asansörün bakımı 21 Eylül’de yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz.” dedi.

Bir öğrencinin hayatını kaybettiğini açıklayan Aydın Valisi Canbolat, ”Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version