Bakan Özhaseki Duyurdu! 1 Yılda 311 Bin Konut Yapılacak

#image_title

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve söz verdikleri gibi 1 yıl içinde 311 bin konutun yapılacağını belirtti.

Özhaseki, yeni bir döneme doğru geçildiğini ve eski hatalara düşülmeyeceğini vurgulayarak, fay kırıklarının üzerine ve dere yataklarına ev yapılmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Bundan sonra zemin artı 4, zemin artı 3 gibi bir konutlaşma modeline geçileceğini ifade etti.

Mehmet Özhaseki bakanlığın Hizmet Binası temel atma törenine katılarak burada bir konuşma yaptı. Özhaseki, projenin aslında kendisi tarafından hazırlanmadığını ve bir önceki bakan döneminde 29 il için hazırlandığını belirtti.

Binanın depreme dayanıksız ve eski olduğunu ifade eden Özhaseki, binanın dönüştürülmesi ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Binanın dört katlı olarak inşa edileceğini ve Selçuklu medeniyetine benzer bir yapıda olacağını belirtti.

Deprem Bölgesine Konut Yapılacak

Depremlerin etkilediği 11 il hakkında konuşan Özhaseki, 6 Şubat’ta büyük bir afet yaşandığını ve bu afetin asrın afeti olduğunu ifade etti. Depremin doğrudan 11 ilin etkilendiğini ve 100’den fazla ilçe ile binlerce köyü etkilediğini belirtti.

Yıkılan konut ve yapılması gereken bağımsız birim sayısının 680 bin civarında konut ve 170 bin civarında depo ve iş yeri olduğunu dile getirdi. Özhaseki, bakanlık olarak vatandaşların yaralarını sarabilmek amacıyla deprem bölgesinde en az 850 bin bağımsız birim yapılması gerektiğini de vurguladı.

Exit mobile version