Bakan Yerlikaya Açıkladı: 1 Aralık’ta Türkiye’de Başlayacak

#image_title

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mobil Göç Noktası Uygulaması’nın 1 Aralık’ta tüm Türkiye’de uygulama başlanacağını duyurdu. Yerlikaya, “Futbol müsabakaları dahil olmak üzere her yerde kimlik kontrolü yapacağız” dedi.

Bakan Yerlikaya, emniyet güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesiyle alakalı bir soru üzerine, “Suçlularla mücadeleyle ilgili daha sonra yapacaklarımızı duyduktan sonra çok şaşıracağız. Varsa bir suçlu onu yakalayacağız, adalete teslim edeceğiz başka çaresi yok.” cevabını verdi.

Göreve başladıkları andan 22 Eylül tarihine kadar 97 bin 363 düzensiz göçmen yakaladıklarını ifade eden Bakan Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti;

”22 Eylül’e kadar 42 bin 875 düzensiz göçmeni deport ettik. Sahaya böyle basmamız sonucunda vizesi biten, ikamet izni biten 105 bin 488 yabancı uçağa bindi, ülkeden ayrıldı. Daha önceden 89 bindi rakam. Sınırlara öyle iyi basıyor ki Milli Savunma Bakanlığımız 70 bin 796 engelleme yaptı kayıtlı engelleme bunlar, içeri almıyoruz.”

“1 Aralık’ta Tüm Türkiye’de Uygulama Başlayacak”

Düzensiz göçmenler yoğun olarak, Afganistan, Pakistan, Özbekistan, İran hududundan gelenler. Şimdi bu Mobil Göç Noktası Uygulaması yapıyoruz biliyorsunuz. Düzensiz göçle ile alakalı en ufak bir komplikasyon gerçekleşmemesi için bu pilot uygulama İstanbul’da tuttu. 9 hafta içinde bir tane komplikasyon olmadı. 1 Ekim tarihinde Bursa, Adana, İzmir ve Ankara’da Mobil Göç Noktası Uygulamasına başlıyoruz. 1 Kasım’da ise bu araç sayısını 153’e çıkarıyoruz ve 30 büyükşehirde aynı zamanda başlıyoruz, 1 Aralık’ta tüm Türkiye’de uygulanacak.

Exit mobile version