Balıkesir Kuzeybatı Etraf Yolu 3 Mayıs’ta bitiyor

#image_title

BALIKESİR (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Balıkesir AK Parti “Şehir Buluşmaları” kapsamında vatandaşlarla bir ortaya geldi.

Bakan Uraloğlu, Balıkkesir’in Türkiye’nin Marmara ve Ege denizine açılan yeşil penceresi olduğunu belirterek, “Ülkemizin sanayi açısından en gelişmiş iki bölgesini birbirine bağlayan pozisyonu ile Güney Marmara’nın kıymetli merkezleri ortasında da yer alıyor” dedi.

Türkiye’nin her alanda büyüyüp gelişmeye devam ettiğinin altını çizen Uraloğlu, “ATAK Helikopterlerini havalandırıyor, Altay Tanklarını yapıyoruz. Anka ve Bayraktar üzere Ulusal Silahlandırılmış İnsansız Hava Uçaklarımız ile dosta itimat veriyor düşmana dehşet salıyoruz. Milgem projesi ile kendi savaş gemilerimizi üretiyoruz. Güç noktasında da çok büyük kazanımlar sağlayacak adımlar attık. Türkiye’nin artan güç talebini karşılamak için dev yatırımlar yapıyoruz. Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de doğalgaz arama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Dünyanın en yüksek üçüncü barajı Yusufeli Barajı’nı inşa ettik. Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşası muvaffakiyetle devam ediyor” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı projelerden kimilerini da sıralayan Uraloğlu, Balıkesir yatırımlarıyla ilgili de şu bilgileri verdi.

“Sadece Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2003 yılından bu yana Balıkesir’in ulaşım ve bağlantı alt yapısına 20 milyarı YİD kapsamında olmak üzere yaklaşık 62 milyar lira yatırım gerçekleştirdik” diyen Uraloğlu, “2003’te yalnızca 70 kilometre bölünmüş yolu 693 kilometreye yükselttik. Yollarının yalnızca 31 kilometresi BSK kaplamalıydı 679 kilometreye çıkardık. İstanbul-İzmir Otoyolu projesi ile Balıkesir’i de otoyol konforu ile tanıştırdık. Bursa’ya, İzmir’e, Manisa’ya ve Çanakkale’ye bölünmüş yollar ile bağladık. Balıkesir-Dursunbey Yolu, Balıkesir Kuzey Etraf yolu, Dursunbey-Harmancık-Tavşanlı Yolu, Balya-İvrindi Yolu, Bandırma Kavşağı üzere 5 milyar 403 milyon Lira proje fiyatı ile 14 karayolu projesini hayata geçiriyoruz. Bilhassa İstanbul, Bursa ve Ankara’dan Edremit ve Ayvalık ilçeleri ile Kaz Dağları’na erişim sağlayan kent geçişine alternatif bölünmüş yol teması sağlayacak olan Balıkesir Kuzey Etraf Yolu çok kıymetli. Bu proje ile kent içerisinde kalan mevcut yol yerine kentin kuzeyinden geçecek bu yol ile bölgedeki ulaşım standardını değerli ölçüde arttıracağız. 13 km kat ederek geçilen güzergâhı 3 km kısaltarak seyahat müddetini 16 dakikadan 5 dakikaya düşürmeyi hedefliyoruz. Ayrıyeten süratle artan sanayi tesislerine ve limanlara konforlu erişim imkânı da sağladık” diye konuştu.

Exit mobile version