Binance Hollanda Pazarından Çekiliyor

#image_title

Dünyanın önde gelen kripto borsası olan Binance, Hollanda’da uygulanan regülasyonlar nedeniyle faaliyetlerine son vereceklerini açıkladı. Şirketin yaptığı açıklamada, Hollanda pazarından tamamen çekildiği ve artık Hollanda’da ikamet eden hiçbir yeni kullanıcının platforma kabul edilmeyeceği belirtildi.

Hollanda’da kayıtlı olan mevcut Binance kullanıcılarına yönelik önemli bir duyuru yapıldı. Şirket, 17 Haziran tarihinden itibaren saat 00.00 itibarıyla yalnızca varlıklarını çekmelerine izin verileceğini duyurdu. Kullanıcılara, en kısa sürede Binance platformundan varlıklarını çekmeleri konusunda tavsiyede bulunuldu.

Yapılan açıklamada; ‘’Hollanda’daki düzenleyici otorite nezdinde Binance, kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak kapsamlı bir kayıt sürecine girmişti. Ancak, Hollanda’daki regülasyonlar çerçevesinde ülkedeki kullanıcılara hizmet verebilmek için bir dizi yöntem denememize rağmen, kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak kaydolmamız mümkün olmadı. Binance, Hollanda’daki kullanıcılara hizmet sunmak ve gerekli izinleri alabilmek adına tüm çabalarını sürdürmeye devam edecek.’’ ifadesini kullandı.

2022’de Hollanda 3,3 Milyon Euro Ceza Kesti

Binance, Avrupa Birliği’nin (AB) kara para aklama ve terörün finansmanını engelleme standartlarıyla uyumlu olduğunu ve birçok AB üyesi ülkede kayıtlı olduğunu belirtti. Şirket, AB’nin yeni kabul ettiği Kripto Para Piyasaları Düzenlemesi (MiCAR) ile uyum sağlamak adına gerekli çalışmaları yapmaya kararlı olduğunu vurguladı. Açıklamada, Binance’ın çekilmek zorunda kalmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığı ifade edildi ve Hollandalı düzenleyicilerle yapıcı ve şeffaf bir ilişki sürdüreceği belirtildi.

Binance, Hollanda’da kalan diğer kullanıcılarına yönelik bir açıklama yaparak, hesaplarının bu karardan nasıl etkileneceği konusunda kapsamlı bilgiler içeren bir e-posta gönderileceğini duyurdu. Geçtiğimiz yıl, Hollanda Merkez Bankası (DNB), Binance’ye gerekli kayıtları tamamlamadan işlem yapılmasına izin verdiği gerekçesiyle 3 milyon 325 bin euro ceza kesmişti.

Exit mobile version