Bu 13 İl İçin Turuncu ve Sarı Kodlu Alarm Verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen yeni değerlendirmelere göre ülke genelinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

Alınan bilgilere göre İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ve Sinop çevresi, Orta ve Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de kuvvetli sağanak yağış yağacağı tahmin ediliyor. Anadolu’nun kuzey kısmında sağanağın şiddetli olacağını kaydeden meteoroloji, 13 ilde sarı ve turuncu kodlu alarm verdi.

Öte yandan sıcaklıkların 2-4 derece arasında artacağını kaydeden meteoroloji, diğer bölgelerde önemli bir hava değişikliği beklenmediğini belirtti.

O Bölgelerde Kuvvetli Yağış! 

Meteorolojiden gelen açıklamalara göre Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışlar nedeniyle oluşabilecek su baskını, sel, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunan meteorolojinin yanı sıra AFAD’dan da bir ileti yayımlandı:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre;15 Haziran Perşembe günü;Ordu, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli,Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli; Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.Turuncu yağış uyarısı verilen illerimizdeki vatandaşlarımıza SMS ile bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.

13 İlde Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı Verildi 

Kuvvetli yerel yağışlar nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü aşağıdaki illerde sarı kodlu uyarı yayımladı:

Turuncu kodlu uyarı yayımlanan iller:

Exit mobile version