Bursa Osmangazi’de 20 yıldır çözülemeyen sorun! 300 bin vatandaşın yolu kapalı

#image_title

Esmanur GÜLBAHAR – Musa YEŞİLDAĞ – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – “Mahallemin Muhtarları” programı bu hafta, Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Panayır Mahallesi’ni konuk etti. Mahallenin sıkıntıları mahalle halkı, esnafı ve muhtarıyla konuşuldu.

“300 BİN VATANDAŞIN YOLU KAPALI”

Herkes Duysun mikrofonlarına konuşan Panayır Mahalle Muhtarı Binali Taş, 40 yıldır bu mahallede yaşadığını belirterek, yeni seçim periyodunda de mahalle halkının takviyesi halinde yine aday olabileceğini söyledi.

Mahallede en büyük sorunun yollar olduğuna dikkati çeken Muhtar Taş, “T2 Tramvay sınırı geldiği için merkeze giden kavşağımız kapatıldı. Tekraren yetkililere bildirdik, yolumuzun açılmasını istedik. Sırf Panayır değil, 4 mahalle bu yolu kullanıyor. Burada 300 bin vatandaşın yolu kapalıdır. Ulaşım için Nilüfer çayının etrafını kullanıyorlar. Orası sakıncalı bir yol, her gün kazalar meydana geliyor. Burası büyük bir mahalle ve Bursa’ya dönüş için bir kavşağa gereksinimimiz var” diye konuştu.

https://youtu.be/pcVv4xECQKs

Bir öteki sorunun imar sorunu olduğunu belirten Taş, “Buttim ve Otokoop esnafı mahallemizdeki sıhhat ocağında tedavi oluyorlar ancak sıhhat ocağımıza çürük raporu verildi. Bizde teşebbüste bulunduk ve Osmangazi Belediyesi kapalı pazar alanımızın yanında bir sıhhat tesisi için onay verdi lakin proje başlamadı buranın bir an evvel faaliyete geçmesini talep ediyorum. Vatandaşlarımız bu yeni binada tedavi olsunlar. Bizim imarımız, köy imarıdır. Kat emsalinin yükseltilmesini talep ediyorum. Bu 4 yılda bir düz lise, bir meslek lisesi, ortaokul, ilkokul ve anaokulu yerlerinin imarını oluşturduk. Yeni devirde muhtarlığa seçilirsem bu okulları eğitime açık hale getireceğim. Son olarak da asfaltımız çok bozuk, buradan yetkililere sesleniyorum bizim asfaltımızın düzeltilmesini istiyoruz.” dedi.

Mahalle esnaflarından bir eczane çalışanı, park problemine dikkati çekerken, mahalle sakinleri de mahaleye olan giriş ve çıkış yollarının yıllardır sorun olduğuna dem vurdu.

Tramvayın yapılmasıyla mahallenin çıkış yolunun kapandığını ve atıl hale dönüştüğünü öne süren mahalle sakini, “Bu durum esnafını da epeyce olumsuz etkileniyor. Köprü altından geçmek zorunda kalıyoruz ve alan dar, araçların dereye yuvarlanma durumları oluyor. Çok kaza oluyor. Bu yol için hareket yapacağız. Belediye bu mahalle ile ilgilenmiyor. Belediye liderimiz buraya seçimden seçime geliyor. Yollar ve kaldırımlar makus. Bursa’nın en zayıf mahallesi burası, epeyce geri kalmış bir mahalle. Bir üst geçit, kavşak yapılmalı. Bir başka eksiklik ise, geniş kapsamlı halkın dinlenebileceği ve vakit geçirebileceği bir alan yok. Çocuklarımız için toplumsal aktivite yapabilecekleri hiçbir yer yok. Rastgele bir bayan derneği ve kuruluşu yok. Mahallemizde bir kadro yenilikler yapıldı ama gençlerimiz ve bayanlarımız için toplumsal alan istiyoruz” diyerek badirelerini lisana getirdi.

DERE ZEHİR SAÇIYOR

35 yıldır bu mahallede yaşadığını belirten bir vatandaş, “Dere kokuyor. Zehir saçıyor. Vatandaş kanser oluyor. Bu dereyi görün. Sivrisinek milleti öldürüyor. Cam açıp hava alamıyoruz.” diye reaksiyon gösterdi.

Exit mobile version