Çalışan Emeklilere 5000 TL Verilecek mi? Fiilen Çalışma Ne Demek?

#image_title

Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamayla emeklilerin beklediği güzel haberi verdi. Emeklilere, Cumhuriyet Bayramı’nda 5.000 TL’lik bir ikramiye ödenecek ancak bu bütün emeklileri kapsamayacak.

Erdoğan açıklamasında, “Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum. Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık.” dedi.

Çalışan Emekliler 5000 TL İkramiye Alabilecek Mi?

Erdoğan, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibarıyla hesaplara yatmış olacak.” ifadelerine yer verdi. Buna göre; halihazırda çalışmaya fiilen devam eden emekliler, 5000 TL ikramiyeden yararlanamayacak.

Fiilen Çalışmak Ne Demek?

Fiilen çalışmak için aslında kastedilen işçinin yerine getirmekle yükümlü olduğu işi fiilen yerine getirdiği süreden ibarettir. Bu sürenin içine işçinin yolda geçirdiği süreler, giyinme ve soyunmaya ayırdığı süreler ile ara dinlenmeleri dahil değil­dir. Burada anlatılmak istenen emekli olup da halen görevine devam eden süre dahilidir.

Exit mobile version