Çiğli’de personel maaşlarına yüzde 35 güzelleştirme

#image_title

İZMİR (İGFA) – Çiğli Belediyesi ile Genel İş 8 Nolu Şube idaresi ortasında ÇİBEL şirketi çalışanlarına yönelik sürdürülen güzelleştirme görüşmeleri olumlu sonuçlandı.

Görüşmeler sonucunda 2023 yılının ikinci altı ayında günlük fiyatlar dahil tüm yan haklara yüzde 35 oranında fiyat artışı yapılacak.

Ek protokol görüşmelerine Çiğli Belediye Lideri Utku Gümrükçü, Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Disk/Genel-İş İzmir 8 Nolu Şube Lideri Deniz Şahin Gümüştekin, idare heyeti üyeleri, işyeri sendika temsilcileri ve ÇİBEL şirket yetkililerinin iştirakiyle imza altına alındı.

ÇİBEL şirketi çalışanları imzalanan TİS kapsamında 2024 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere (TEFE+TÜFE/2+2) oranında bir fiyat artışı daha elde edecek.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “EMEĞİN VE İŞÇİNİN YANINDAYIZ”

İmzalanan ek protokol ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Lider Gümrükçü, “Hükümetin berbat iktisat siyasetlerinden kaynaklanan yüksek enflasyon karşısında fiyatlı çalışanların geçim ve hayat kurallarının her geçen gün daha da zorlaştığının farkındayız. Vergilere, kiralara ve günlük temel gereksinimlere gelen fahiş artırımlar personel sınıfının ayakta kalma çabasını zorlaştırıyor. Bu makûs gidişatın faturası personellere olduğu üzere belediyelere de kesiliyor. Merkezi idare tarafından gelirlerimizde önemli kesintiler yapılıyor. Buna karşın hem hizmet üretmeye hem de işçilerimizin ömür şartlarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Bir müddettir gerçekleştirdiğimiz düzgünleştirme görüşmelerini sonuçlandırdık. İşçilerimizin günlük fiyatlar dahil tüm yan haklara yapılacak fiyat artışını ’den %35’e çıkardık. Güzel ve bereketli olsun” diye konuştu.

Exit mobile version