Cumhur İttifaklı Destekci: Gördüklerine Şok Oldu!

#image_title

22 senelik AK Parti hükümetinin elinde Türkiye sarsıntılı bir ekonomik süreçten geçerken Cumhur İttifakı destekçilerinden Büyük Birlik Partisi ( BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’den ani bir çıkış gerçekleşti.

Ekonomideki kötü gidişat geçtiğimiz gün basına yansıyan Credit Suisse Türkiye ekonomik değerlendirmesinden haberdar olan Destici, gördüklerine inanamadı.

Ürkütücü Tablo ! En Yoksulun Yüzde 30’unun Serveti Delirtti

Paylaşılan analizler doğru ise iktidarın acilen adım atması gerektiğini söyleyen Destici, zengin ile fakirden vergilerin aynı derece mi alınıp alınmadığını sordu.

Destici’ye verilen tepkiler arasından “Günaydın Destici” ifadesi dikkat çekti.

Sosyal platformdan paylaşım gerçekleştiren Mustafa Destici şunları söyledi:

“Aşağıdaki haber doğru ise acilen ve mutlaka gelir dağılımını düzenleyici adımlar atılmalı. Yok değilse açıklama yapılmalı. Bir de vergiler de aynı oranda mı toplanıyor bu da açıklanmalı. ‘Credit Suisse raporuna göre; Türkiye’de en zengin yüzde 5’in serveti kalan yüzde 95’in toplamından fazla. Türkiye’de nüfusun en zengin yüzde 1’inin toplam servetten aldığı pay yüzde 39,5. Bu oran, nüfusun yüzde 90’lık kesimi için sadece yüzde 30,2. Nüfusun en zengin yüzde 5’lik kesimi toplam servetten yüzde 59,2 pay alırken, nüfusun yüzde 95’lik kesiminin aldığı pay sadece yüzde 40,8.’ ”

Exit mobile version