Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’den BM’ye davetini yineledi

#image_title

KKTC (İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ercan Havalimanı Yeni Terminal ve Pisti’nin açılış merasiminde konuştu

Törene katılmaktan duyduğu memnunluğu lisana getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türkü’nün Ada’daki varlığının baki olduğunu dosta düşmana haykırdığımız Barış Harekatı’nın 49’uncu yıl dönümünü bu vesileyle yürekten tebrik ediyorum.” tabirlerini kullandı.

Sivil hava trafiğine 3 Şubat 1975’te açılan Ercan Havalimanı’nın daha evvel 20 bin metrekarelik terminal binası, 34 bin metrekarelik otopark alanı ve 2 bin 755 metre uzunluğunda ana piste sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016’da başlanan inşa faaliyetleriyle havalimanının geniş gövdeli uçaklara da mesken sahipliği yapma kapasitesine kavuşturulduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplam 7 milyon 800 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Ercan Havalimanı, 2 bin 755 metre uzunluğundaki mevcut piste kıyasla 3 bin 100 metre uzunluğunda yeni pisti sayesinde her model yolcu uçağının kullanımına uygun hale getirilmiştir. Yeni terminal, eskisine kıyasla 6 kat büyütülmüştür. Bu formda 10 milyon yolcuya kadar hizmet verebilecek duruma gelmiştir. Daha çağdaş ve kapasiteli terminal binası, turizme direkt katkısının yanı sıra, daha fazla yatırım, daha fazla gelir, daha fazla istihdam demektir. Bugün prestijiyle Ercan Havalimanı, Kıbrıs Adası’nın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanı konumundadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, etüdünden inşasına ve işletmesine kadar, böylesine değerli bir yapıtın hizmete sunulmasının her kademesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Milletlerarası toplumun haksız ve hukuk dışı uygulamaları nedeniyle Ercan Havalimanı ile sırf Türkiye’ye direkt uçuşlar gerçekleştirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Türkleri, Ercan Tavsiyeli Hava Alanı içinde Milletlerarası Sivil Havacılık Örgütü standartlarında hava trafik hizmeti sağlıyor. Havalimanında gelişmiş teknoloji ve Türk misafirperverliğiyle yerli ve yabancı yolculara hizmet sunulmaktadır. Bugün açılışını yaptığımız yeni terminalin ve pistin memleketler arası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu vesileyle memleketler arası toplumu, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin uğradığı izolasyonu haklı görecek yahut gösterecek hiçbir Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu kararı bulunmadığını teslim eden periyodun Genel Sekreteri Kofi Annan’ın da davetine kulak vererek, tüzel temelden mahrum, büsbütün siyasi bu kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum. ‘Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil, eşit iki devletin yan yana birlikte yaşama ülküsünü destekleyin’ çağrımı yineliyorum.”

Exit mobile version