Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kudüs Mesajı: “Filistin’in Başkentidir”

#image_title

İstanbul Yeşilköy’deki Latin Katolik Mezarlığı’nın bulunduğu alanda inşa edilen kilisede son gelindi. 750 kişinin oturarak ibadet edebileceği kilisenin giriş katında ayinlerin yapılacağı bölümün bulunduğu yerde, metropolitlik yaşam alanı, misafir odaları ve otopark yer almakta. Açılıştan sonraki pazar günü de ”kilisenin kutsaması” olarak adlandırdıkları ilk ayin tertip edilecek.

Kilisenin yapım sürecinin 10 yılı bulurken bunun 7 yılının birtakım formalite ve prosedürlerle geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilköy’deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Açılış Töreni’nde katılımcılara hitap ederek tarihi adımdan duyduğu sevinci ifade etti.

Kudüs Filistin İçin İhtiyaçtır

Erdoğan, Kudüs’ün önemine de işaret ederek, “Yüz yıllar boyunca barış yeri olan Kudüs gasbın ve yıkımın sembolü haline geldi. Mesele çözülmedikçe bölge barışa hasret kalacaktır. İki devletli çözümün muhafazası önemlidir. 67 sınırları temelinde başkenti Kudüs olan Filistin devleti ertelenemez ihtiyaçtır” dedi.

Erdoğan sözlerine, “Son dönemde İslam düşmanlığı başta olmak üzere nefret suçları artmakta. Düşünce hürriyeti denilerek göz yumuluyor. Büyükelçiliklerimizin önündeki saldırılara müsaade ediliyor. Diğer inanç gruplarının da verdiği tepki yok sayılıyor. Tahammül sınırlarını aşan bu saldırıların yenilerinin eklenmesini kabul edemeyiz. BM başta olmak üzere üyesi olduğumuz platformlarda bu tehlikeye dikkat çekiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version