Danimarka’dan Yeni Yasa Tasarısı: Kur’an-ı Kerim Yakmak Yasak!

#image_title

Danimarka hükümeti, son zamanlarda Kur’an-ı Kerim yakma girişimlerinin çoğalması yönünde faaliyete geçti. Danimarka hükümeti, Kur’an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmaması için engelleyecek yasa tasarı gerçekleştirdi. Adalet Bakanı Peter Hummelgaard, merkez sağ hükümetinin hazırladığı teklifi, Danimarka’da yabancı ülkelerin bayraklarını yakma konusundaki yasağın “dini öneme sahip unsurlara yönelik uygunsuz eylemlerin yasaklanarak” kapsamlı olacağını bildirdi.

Hummelgaard, “Bu yasa tasarısı ile Kur’an-ı Kerim ya da İncil’i kamusal alanda yakmak cezalandırılacak. Kamusal alanlardaki ya da daha geniş alanlara yayılabilecek durumlar hedef alınacak” ifadelerini kullandı. Danimarkalı Bakan bu tür eylemlere para ya da hapis cezası yaptırımları uygulanabileceğini sözlerine yer verdi.

Yasa tasarısını parlamento tarafından onaylanması bekleniyor.

Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği ile bazı ülkelerin büyükelçiliklerin karşılarında Kur’an-ı Kerim yakılması sebebiyle, Danimarka’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, 18 Ağustos Cuma, 21 Ağustos Pazartesi, 22 Ağustos Salı, 23 Ağustos Çarşamba ve 25 Ağustos Perşembe tarihlerinde bakanlığa çağrılmıştı.

Exit mobile version