Deprem Bölgesindeki Maddi Hasar 100 Milyar Dolar!

#image_title

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin neden olduğu maddi hasarın 100 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bakan Özhaseki, Kayseri’de düzenlenen AK Parti bayramlaşma programına katılarak deprem bölgesindeki vatandaşlara destek sözü verdi. 

Deprem bölgesindeki insanların evlerini yapana kadar orada kalacaklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, depremde yıkılan konutların en kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Bayramlaşma programında konuşan Bakan Özhaseki, Türkiye’nin zorlu bir seçim sürecinden geçtiğini ve vatandaşların sağduyuyla hareket ederek Cumhurbaşkanını desteklediğini ifade etti. Ayrıca, Kandil’deki teröristlerin sevinç yaşamaması ve FETÖ’nün Türkiye’ye düşmanlık yapan ülkelerin kucağındaki şizofren yapıyı sevindirmemesi için dua ettiklerini dile getirdi. 

Özhaseki, “Yıkılan yerlerin hepsini yapacağız. Emeğimizi hiç esirgemeyeceğiz. Dualarınız sayesinde ayaktayız” şeklinde konuştu. Deprem felaketinin Anadolu topraklarında bin yıllık medeniyetin başına gelen en büyük bela olduğunu belirten Bakan Özhaseki, 11 ilin yanı sıra bine yakın köyün ve ilçenin etkilendiğini ve 850 bin bağımsız birimin yıkıldığını ifade etti. Ancak, bu bölgelerden ayrılmayacaklarını ve tüm sözlerini tutacaklarını vurguladı. 

Maddi zararın 100 milyar dolar olduğunu açıklayan Bakan Özhaseki, bütçenin bu tutara sahip olmadığını ancak inançlarının tam olduğunu dile getirdi. Deprem bölgelerinde görevli olan bakanların bayram namazını bu bölgelerde kılacağını belirten Özhaseki, insanların evlerinin yapılıp teslim edilene kadar orada kalacaklarını sözlerine ekledi. 

Exit mobile version