Depremzedeler için Toplanan 115 Milyarın 30 Milyarı Yatırılmadı

#image_title

Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla depremzedelere canlı yayınlarla büyük bağışlar yapacağını açıklayan birçok kişi ve kurumun, vadettikleri bağışları ödemediği ortaya çıktı.

‘Tek Yürek Türkiye’ kampanyası çerçevesinde bugüne kadar 85 milyar lira nakit bağışın hesaplara yatırıldığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı. Ancak vaat edilen 115 milyar liralık bağışın 30 milyar lirası henüz ödenmedi.

Ek bütçenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında, bağışlarla ilgili sorulara cevap veren Cevdet Yılmaz, Tek Yürek Türkiye kampanyasına katılıp ve ayrıca bağışta bulunan vatandaşların da toplamda 27 milyar lira ödeme yaptığını ifade etti.

Yılmaz, ayrıca farklı kampanyalarla birlikte toplam bağış miktarının 112.2 milyar lirayı bulduğunu ve bu paranın 38.2 milyar lirasının depremzedelere hane başı ödemeler, kira, çadır, vefat, konteynır ve gıda yardımı gibi harcamalarla ilgili olarak kullanıldığını belirtti. Ayrıca, bağış hesabında halen 74 milyar liralık kullanıma hazır kaynak bulunduğunu bildirdi.

Muhalefet milletvekilleri, bağış yapmayı vadetmelerine rağmen 30 milyar liralık ödemeyi gerçekleştirmeyen kişi ve kuruluşların açıklanmasını talep etti. Ancak Cevdet Yılmaz bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Exit mobile version