Dilan ve Engin Polat Çiftinden Mali İddialara Yanıt

#image_title

Ahmet Gün, TV8 ekranlarında katıldığı 2. Sayfa programında çiftin 2022 yılındaki mali durumunu değerlendirdi. Gün, canlı yayında yaptığı açıklamada, çiftin 2022 yılında tahmini olarak 100 milyon lira ciro elde ettiğini ve bu ciro üzerinden 7 milyon lira vergi ödediklerini belirtti.

“Konuşulan harcamalar değil, deftere yazılanlar hesaplanır” diyen Gün, Türk vergi sisteminin gerçek gelir üzerinden hesaplandığını ve bu konuda vergi müfettişlerinin detaylı inceleme yapabileceğini vurguladı.

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin ağustos ayında kurdukları Dilan Polat Vakfı üzerinden kara para aklama iddialarına da yanıt veren Ahmet Gün, “Vakıflar, Vakıflar Genel Müdürlüğü denetiminde faaliyet yapar. Vakıf yeni kuruldu ve henüz bir kuruş bağış almadı. Engin Bey dışında kimse bağış yapmadı. Vakfın, şu anda kapatılması bile gündemde. Eleştiriler haksız ve gerçeği yansıtmıyor” şeklinde konuştu.

Ahmet Gün, Dilan Polat’ın 3 bin 300 kişiye istihdam sağladığını da belirterek, çalışanların hepsinin sigorta dökümünün hepsini belgeleriyle gerekli mecralara sunabileceklerini açıkladı.

Exit mobile version