Dilan Yeşilgöz Hollanda’ya Bir İlki Yaşatacak

#image_title

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz’ün, 22 Kasım tarihinde gerçekleşecek erken genel seçime, iktidar ortağı Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi’nin öncüsü olarak girmesi garantilendi. Ankara doğan Yeşilgöz, seçimleri kazandığı taktirde , Hollanda’nın ilk kadın başbakanı olacak.

Ülkenin en büyük partisi liberal sağ eğilimli VVD’de, Genel Başkan ve Başbakan Mark Rutte, iltica planı krizi sebebiyle hükümetin düşürülmesi sonrasında siyaseti bırakma kararı vermişti.

VVD yetkili kurumları ile örgütler, Rutte’nin yerine oy birliği ile Yeşilgöz’ü aday çıkardı.
Parti içinden farklı adların da adaylık sinyali vermesi üstüne, yönetim yönünden 13 Ağustos tarihine kadar süre verildi.

Fakat Pazar gecesine kadar VVD Genel Başkanlığı için herhangi bir başvuru gerçekleşmedi. Böylelikle tek aday olarak Dilan Yeşilgöz’ün liderliği kesin oldu.

Yeşilgöz, VVD liderliğinin kesinliğini, “büyük bir onur” olarak açıkladı.

Büyük bir enerjiyle ve istek ile çalışmaya başlayacağını ve yapacak çok şeyleri olduğunun altını çizen Yeşilgöz, “Birlikte ve Hollanda için fikirlerimizle, bu seçimlerde en büyük parti olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yeşilgöz, 22 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek erken genel seçimde, VVD’nin Başbakan adayı olarak yarışa katılacak.

VVD’nin seçimden birinci çıkması ardından, 46 yaşında olan Ankara doğumlu politikacı Hollanda’nın ilk kadın Başbakanı olma durumu yaşanacak.

Exit mobile version