Ekonomik kriz Çanakkale’deki yatırımları etkiledi

#image_title

Esmanur GÜLBAHAR – M.Taha ÇELİKBAŞ – Musa YEŞİLDAĞ – Herkes DUYSUN
ÇANAKKALE (İGFA)-
Herkes Duysun takımı, Çanakkale Belediye Lideri Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti.

4 devirdir Çanakkale Belediye Başkanlığı yapan Ülgür Gökhan, yeni periyotta aday olursa projesi biten ama ekonomik krizden ötürü faaliyete geçemeyen bina ve toplumsal tesisleri yenileyeceğini söyledi.

Adayların belirlenmesi noktasına şimdi gelinmediğini söyleyen Lider Gökhan, “Bu periyoda kadar Çanakkale’nin tüm altyapı problemlerini çözdük. 2 tane atık su arıtma tesisi yaptık. Avrupa Birliği projesiyle ve geri dönüşüm tesisi ile birlikte, çöp depo alanı yaptık. Çeşmelerimizden içilebilir su akıyor. Kıyılarımızı, kordonlarımızı ve plajlarımızı halkın hizmetine sunduk. Çanakkale içinde 3 yerde denize girilebiliyor. Park alanlarımızı çoğalttık. Alt yapısını güzelleştirdik, tüm içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarının büyük çoğunluğunu tamamladık. Kentimizi kültürel ve toplumsal manasında geliştirme noktasındayız. Son olarak ise ‘Yeşil bina’ olarak tabir edilen belediye binamızı yaptık. Gün ışığından en üst düzeyde faydalanan, üstünde güneş güç sistemi olan, yağmur sularının toplanıp yine kullanıldığı bir sisteme sahip olan ve materyallerin hepsinin etrafa hassas olduğu bir bina yaptık. Bundan sonraki süreçte tekrar vazifeye talip olursam, ekonomik krizden ötürü yapamadığımız binalarımız ve Kordon’da toplumsal tesislerimiz var, onları yenileyeceğim. Hepsinin projesi hazır, üretimi bekleniyor. Toplumsal konutlar zelzeleye dayanıksız, onların bir kentsel dönüşüm sürecinin başlaması lazım. Bu cins üst yapı yatırımlarını yapmak durumundayız. Bunlarla ilgili projelerimiz olabilir. Kenti turizm ve eğitim kenti olarak hazırlamak üzere her türlü çabayı göstereceğiz. Gayemiz bunlardır” diye konuştu.

https://youtu.be/VbGM_hbMTw4

“1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜN TURİZME KATKILARINI GÖRÜYORUZ”

Çanakkale’de gezilecek yerlerin sayısının fazla olması sebebiyle ağır ziyaret olduğunu belirten Lider Gökhan, “Köprünün katkılarını görüyoruz. Çanakkale’ye ağır bir insan gelişi görüyoruz. Bir kısmı gelip kalanlar, bir kısmı ise geçerken uğrayanlar. Köprü ile yol yakınlaştı ve insanların kenti gezmek için vakti var. Aynalı çarşımız, Troya müzemiz ve kalemiz üzere görülmesi gereken yerlerimiz var. Bunun reklamını yapmak için biz de gayret gösteriyoruz. Üniversite ile işbirliği yapma eforu içerisindeyiz. Dışarıdan gelen konukların çoğalması ve burada kalış müddetlerinin uzatılması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Exit mobile version