Ekrem İmamoğlu Açıklama Yaptı: Ben İstanbul’a Mühürlüyüm!

#image_title

CHP’de seçimlerden sonra başlayan ‘değişim’ tartışmalarının önemli kişilerinden olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın açıklamasında bulunuyor:

İmamoğlu’nun ifadeleri:

”Genel seçimlerin üzerinden 3 ay geçti. Bu yeni dönemde ne yazık ki milletimiz ekonomik krizden en derin haliyle etkilendi. Ekonomik kriz de derinleşmeye devam ediyor. Fatura her zaman olduğu gibi vatandaşımıza çıktı. Sayın Cumhurbaşkanı hala tek haneli enflasyon ile halkımızı oyalıyor. Gıda enflasyonu yüzde 60’ın üzerinde. Bu gidişle 3 haneli enflasyon yaşanacak endişesi hepimizi kaplamış durumda.”
”Gerçek enflasyona baktığımızda insanımızın mutfağının 3 haneli enflasyonu yaşadığı gerçek. Sadece temmuz ayında 30 yılın en yüksek aylık enflasyonunu yaşattılar. İktidar enflasyonla mücadele edemiyor. En yoksul yüzde 20’nin aldığı pay yüzde 6’ya geriledi. Zengin ve yoksul arasındaki fark ülkemizde tam 8 katına çıktı.”
”Siyasi hayatımın en önemli amacı vatandaşlarımızın bu çaresizlikten kurtulmasını sağlamak, onlara yeni ufuklar sunmaktır. Bu mücadeleyi son 4.5 yılda İBB Başkanı olarak verdim. Bu aynı zamanda bir demokrasi mücadelesiydi. İBB, iktidarın baskılara karşı en üst seviyede direncin adresi olmuştur. Güçlü demokrasi meydanına dönüştü. Biz yılmadan yüksek azimle çalışmaya devam ettik. İstanbul için ürettik, İstanbulluya hizmet ettik.”
”Mayıs seçimlerinden sonra iktidarın muhalefetin topyekün tasfiye çabalarına en güçlü karşı duruş, başta İBB olmak üzere ülkemizin metropollerinde gerçekleşecek. Öncelikle 31 Mart 2024 mahalli seçimlerde tüm vatandaşlarımızı demokrasimizi yeniden yeşertmek ve şehirlerimizi en güçlü şekilde sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum. İBB Başkanı olarak, diğer belediye başkanlarımız ile bu demokrasi mücadelemizin öncülüğünü tarihi sorumluluk olarak görüyorum.”
”İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. Yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak büyük bir siyasi başarıdır. İstanbul’u kazanan, dünyanı en güzel şehirlerinden birine hizmet etme onuruna ulaşır. O kişi bu fırsatı iyi değerlendirirse bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette çok önemli noktalara taşır. Ben İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır sözünü sadece seçim galibiyeti olarak da anlamıyorum. Benim düşünceme göre İstanbul, Türkiye’nin gelecek tahayyülünün hayata geçtiği şehir olmalıdır. 16 milyon vatandaşımızın, şehirlerinin eşit hissedarı olduğu anlayışın hakim olması gerekir. Bu Cumhuriyet fikrine dayanır.”
”Türkiye’de gerçek milli birlik ancak Cumhuriyetimizin asli amacını yani yurttaşların hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkelerinin, şehirlerinin, dağlarının, sularının, geleceklerinin eşit hissedarı oldukları zaman gerçekleşecektir. 4 yıl boyunca İstanbul’u hep birlikte dayanışmanın, demokratik katılım, bir arada mutlulukla yaşanan şehir olma ideali ile hareket ettik. İcraatlarımızla bunu başarıyla sağladık. Zengin bir Türkiye hayalinin hayata geçtiği şehir oluşturmaya başladık. İstanbul’un sorunlarını çözmek, Türkiye’nin sorunlarını çözmektir. İstanbul devasa sorunlarla iç içe bir şehirdir. Sığınmacı ve mülteci akımı trafik ve güvenlikten konut krizine kadar farklı boyutlarıyla kentimizi boğmaktadır.” şeklinde oldu.

Kendisini İstanbul’a Mühürlü İlan Etti

İmamoğlu ifadelerine şu şekilde devam etti:
”İstanbul’un devasa sorunlarını çözmek aynı zamanda Türkiye’nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin de bir sınav yeridir. Benim anladığım şekliyle İstanbul’u kazanmak Türkiye’yi kazanmaktır. Biz İstanbul’u kalkındırmak Türkiye’yi kalkındırmaktır şiarıyla iş yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ben de kendimi İstanbul’la mühürlü kabul ediyorum. 16 milyon hemşehrime en üst düzeyde hizmet etmeyi, Türkiye’ye hizmet etmek olarak görüyorum. Türkiye’nin sorunlarının nasıl çözülebileceğini tam da burada milletimize göstermeye devam ediyoruz. İstanbul’da yeni yönetimle milletimize başka ve çok daha mutlu bir Türkiye ihtimalinin var olduğunu burada kanıtlıyoruz. Her yaştan ve kökenden insanlarımıza umut oluyoruz.”
”Ben hayatım boyunca hiçbir koltuğa değil, sürekli misyona aday oldum. Bugün bu misyon, Türkiye’nin yeni bir siyaset ve yeni bir yönetim anlayışına kavuşturulması misyonudur. Güçlü bir devletin yeniden tesisi benim öncelikli hedefimdir. Vatandaşın hayat kalitesini artırmak için yerelden neşet eden adil kalkınma, insanlarımızın hayat güvenliğinin sağlanması için çevre krizi ve depreme karşı ödünsüz ve etkin önlemler, gelecek nesiller için gerçek bir refah toplumu ve yaratıcı, girişimci teknoloji hamlesi, siyasal vizyonumuzun ana kolonlarıdır.”

Exit mobile version