Emeklinin yüzde 25 artırımı gündemden düşmüyor!

#image_title

Esmanur GÜLBAHAR – Onur POLAT – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Geçtiğimiz hafta, milyonlarca emekliyi ilgilendiren artırım oranı yüzde 25 olarak açıklanmıştı.

Zam oranı vatandaşlar ortasında önemli bir tartışma konusu olurken, geniş bir kitle yapılan ‘zamdan’ mutlu olmadığını olduğunu belirtti.

Herkes Duysun takımı olarak vatandaşa mikrofon uzatarak “Yapılan artırımdan mutlu musunuz?” diye sorduk.

Bazı vatandaşlar geçim sorunu yaşamadıklarını belirtirerek “Memnunum, alım gücümüz güzel. Memur olduğum için kâfi, devletin bütçesi bu kadar olabiliyor.” formunda görüş bildiririken, kimileri da memnuniyetsizliklerini lisana getirdi.

https://youtu.be/c9hKWnUPVHM

“BİR EMEKLİ MAAŞIYLA KONUT GEÇİNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ!”

Vatandaşlar son vakitlerde birçok esere gelen artırımlardan sonra alım gücünün önemli oranda düştüğüne dikkat çekti.

“Emekli artırımlarının kâfi olduğunu düşünmüyorum” diyen bir vatandaş, “Pazara çıktığımızda bile cebimizden bin TL gidiyor. Tek emekli maaşıyla mesken geçindirmeye çalışıyoruz. Hayat kıymetli. 7 bin 500 TL olan maaşıma hiç artırım gelmedi, yani bir manası olmadı. Pazarın en sonundan, ucuzlarından alıyoruz. 4 şahsa bir emekli maaşı yetmiyor, İstanbul’da yaşayan kızım maaşıma ek olarak 3000 TL yolluyor. Maaş artırımı için daha yüksek bir beklentim vardı. 7 bin 500 lira maaşı olanlar için inanın çok güç.” diye konuştu.

Exit mobile version