Erdoğan’dan İsrail’e Dur Çağrısı

#image_title

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’e sivillere yönelik saldırılarını durdurma çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu çağrısını açıklayan Erdoğan, ”İsrail yönetimi, hatadan geri dönmek, devlet aklıyla hareket etmek yerine, bölge dışı aktörlerin de kışkırtmasıyla örgüt gibi davranmaktadır.” dedi.

Gazze’ye yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların; acı, ölüm ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyeceğinin vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Çocukları, kadınları, sivilleri katlederek; hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri bombalayarak güvenliğin sağlanamayacağı açıktır. Zulümle âbâd olunmaz.” ifadelerini kullandı.

Tüm devletleri ve ulusları ateşkesin olması için destek olmaya davet eden Erdoğan, ”İsrail yönetimine sivillere yönelik saldırılarının kapsamını asla genişletmemesi ve soykırıma varan operasyonlarını derhâl durdurması çağrımızı yineliyorum. Müslümanların, Yahudilerin, Hristiyanların ve bu topraklarda yaşayan herkesin emniyetini garanti edecek yeni mekanizmaların kurulmasıyla bölgemizin kalıcı istikrara kavuşacağına inanıyoruz. Türkiye, daha fazla masum kanının akmaması, daha fazla insani trajedinin yaşanmaması ve Filistin’deki çatışmaların geri dönülmez noktaya varmadan çözümü için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.” dedi.

Exit mobile version