Evde Bakım Maaşları Ödenmeye Başlandı

#image_title

Bakan Göktaş yaptığı açıklamada, 2006 yılında başlatılan evde bakım yardımının, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri amacıyla hayata geçirildiğini hatırlattı. Evde bakım yardımının, tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşlara yönelik önemli bir destek olduğunu vurgulayan Bakan, bu hizmetin aile bütünlüğünü koruduğunu belirtti.

Göktaş, “Bakanlık olarak engelli bireylerin temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli politikalar geliştiriyoruz. Toplumun her bir ferdine ulaşmayı hedefleyen bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile çalışıyoruz” dedi.

561 BİN VATANDAŞ DESTEKTEN FAYDALANIYOR

Evde bakım yardımı kapsamında her hak sahibine aylık 5 bin 97 TL ödeme yapıldığını belirten Bakan Göktaş, bu ay itibariyle 2.8 milyar TL’lik evde bakım yardımının hesaplara yatırılmaya başlandığını ifade etti.

Şu anda 561 bin vatandaşın bu destekten yararlandığını belirten Bakan, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda engelli vatandaşların toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer almalarını sağlamak için çalışmaların süreceğini söyledi.

Exit mobile version