Film Gibi Dolandırıcık Hikayesi: Önce Dolandırdı Sonra Da Kendini İhbar Etti

#image_title

Dolandırıcılık olaylarının iyice arttığı bu günlerde, bu olaylara bir yenisi daha eklendi. İnsanlardan sadece 650 TL alabilen vatandaş, pişman olunca kendini ihbar ederek eşine az rastlanır bir olaya imza attı.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın haberine göre, İbrahim Kara ismindeki bir vatandaş, 2017 yılında Facebook’ta bir grup kurdu. “Aktif Kredi” ismini verdiği grupta, kredi alamayan vatandaşlara kredi çıkarttırılacağını iddia ediyordu. Esas kuruluş amacı bu olmayan grubun asıl hedefi, grupta yardım isteyen vatandaşlardan 30 ila 100 TL arasında işlem ücreti toplamaktı.

Gruba gelip yardım isteyenlerden sadece 650 TL toplayabilen Kara, vicdan azabı çekmesinin üzerine kendini ihbar etti. Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayan İbrahim Kara, insanların zararını karşılamak istedi. Saymaz’ın haberine göre dolandırılan vatandaşlardan sadece 4 tanesi şikayetçi olmuştu.

650 TL’YE 46 YIL 8 AY HAPİS!

Kendisine para gönderen insanlara ulaşamayan Kara, mahkemeden de zararı tazmin etmesini sağlayabilecek bilgileri alamadı. Her dolandırıcılık vakası için 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan İbrahim Kara’nın cezası 46 yıl 8 ay olarak açıklandı. Kendisine gönderilen tebligata da ulaşamayan Kara, 26 Eylül 2023 tarihinde yakalanarak, cezaevine gönderildi.

Exit mobile version