Gökyüzündeki Işık Topluluğu Vatandaşları Şaşkına Çevirdi

#image_title

Işık topluluğunu görüp cep telefonu kamerası ile fotoğraf çekimi yapan meraklı vatandaş çeşitli yorum ve iddialarda bulundu.

Manisa’nın farklı ilçelerinde gökyüzünde ışık topluluğu görüldü. Özellikle Manisa’nın Salihli, Turgutlu ve Ahmetli ilçelerinde görülen Işık topluluğu merak konusu oldu.
Kentin semalarında gece saat 21.36 civarlarında gökyüzünde tek sıra halinde meydana gelen ışık topluluğunu görenler, bu anları cep telefonu kameraları ile kayıt altına aldı.

Vatandaş tarafından ışıklar hakkında çeşitli yorum ve iddialar ortaya atılırken, gizemli ışıkların ne olduğu ise geçtiğimiz Temmuz ayında Şanlıurfa semalarındaki görüntülenen ışık topluluğunun aynısı olması dikkat çekiyor.
Şanlıurfa’da görülen, ışık topluluğu SpaceX Starlink sitesinde, Elon Musk’a ait Starlink uydularının gece saatlerinde Şanlıurfa üzerinde bulunan koordinatlardan geçmiş olduğu söylendi.
Diğer bir yandan; Starlink, Amerikan uydu şirketi SpaceX aracılığı ile uydu interneti erişimi gerçekleştirmek için tasarlanmış bir uydu takımyıldızıdır.

Exit mobile version