Görev Terfilerinde Cinsiyet Ayrımcılığı Yapan Google Suçlu Bulundu

#image_title

Google, uzun yıllardır cinsiyet ayrımcılığı davalarıyla karşı karşıya kalarak yüz milyonlarca dolar tazminat ödemek zorunda kaldı. Ancak şirket, bu konudaki tutumunu değiştirmeme ısrarını sürdürüyor. En son yaşanan olayda, bireysel bir dava sonucunda Google bir kez daha tazminat cezasına çarptırıldı.

Google Yine Tazminat Ödeyecek

Bu kez Google aleyhine açılan dava, Google Cloud’da çalışan Ulku Rowe tarafından başlatıldı. Rowe, şirketin aynı işi yapan erkek çalışanlara daha yüksek maaş verdiğini ve terfi konularında niteliksiz erkek çalışanlara hoşgörü gösterildiğini iddia ediyor.

Rowe, başkan yardımcılığı pozisyonu için kendisinden daha düşük yeteneklere sahip bir erkek çalışanın tercih edilmesi sonucunda dava açma kararı almıştır. Rowe, bu durumun Google üzerinde cinsiyet ayrımcılığının olumsuz bir izlenim bıraktığını ifade ediyor.

Mahkeme jürisi, davacının haklı olduğuna karar vererek 1,1 milyon dolarlık tazminata hükmetti. Geçen yıl, 15,500 kadın çalışan adına açılan ayrımcılık davasını kaybeden Google, 118 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Exit mobile version